Sport

Dames 1 trekt aan het langste eind

Op deze regenachtige zondag mochten de Harlinger Dames het opnemen tegen de dames van Hoogeveen. Gezien er dit seizoen veel veranderingen in de teams hebben plaatsvonden wisten ze ook niet goed hoe Hoogeveen hockeyend zou zijn.

Na coach Daniel toe te hebben gezongen voor zijn verjaardag en een korte maar bondige voorbespreking gingen de meiden vol goede moed het veld op. Na het fluitsignaal zette Harlingen de dames van Hoogeveen goed onder druk, waardoor de dames van Hoogeveen hier niet goed onderuit wist te spelen. Harlingen creëerde vele kansen, maar de bal ging er telkens net niet in.

Ondanks dat de bal maar niet het goal in ging, bleef Harlingen doorgaan en in de tweede helft lukte het de dames eindelijk om de bal tussen de twee palen te schieten. Dit zorgde voor hoop bij de dames van Harlingen. De dames bleven kansen creëren en mooie acties op te zetten.

Hierdoor viel al snel de 2-0. De keeper van Hoogeveen speelde een topwedstrijd en haalde onmogelijke ballen uit haar doel. De meiden van Hoogeveen wisten het achter goed vast te zetten, waardoor de Dames van Harlingen er niet goed meer doorheen konden komen en er verder geen doelpunten meer zijn gevallen.

 

De meiden hebben weer gestreden voor de drie punten en zijn dan ook gebrand om dit volgend weekend voort te zetten in Coevorden. Aankomende zondag spelen zij dan ook om 13:00 uur uit in het verre Coevorden.

|Doorsturen

BuienradarAgenda