Dames 1 loopt warm voor seizoen met drie punten

Dames 1 startten hun eerste competitiewedstrijd in Meppel. Meppel staat bekend als een tegenstander waar Harlingen moeite mee heeft. Na het fluitsignaal begon het wat stroef. Gelukkig wordt er vanaf dit seizoen in vier kwarten gespeeld, waardoor er extra mogelijkheden waren voor de nieuwe coach, Jacob de Vries om de meiden een schop onder de kont te geven.

Hierna wisten de dames het tweede kwart iets scherper te beginnen en werd er meer overgepasst, waardoor na een samenspel van Hannamay Tjalsma, Hannah Touwslager en Jenna Burkels het eerste doelpunt werd gescoord, 0-1. Ondanks deze kleine voorsprong moesten in het derde en vierde kwart nog wel de puntjes op de i worden gezet. Het derde en vierde kwart begon het spel van Harlingen zich te ontwikkelen en werden de dames van Meppel onder druk gezet. Harlingen wist meerdere strafcorners te forceren, waarvan een werd benut door Hannamay Tjalsma die uit de rebound scoorde. Een prima eerste wedstrijd, maar er moet nog veel getraind worden om het niveau omhoog te brengen. Aankomende week spelen de dames hun eerste thuiswedstrijd tegen Coevorden om 12:45 uur. Ze kunnen jullie aanmoediging goed gebruiken, dus ze hopen iedereen te zien.