Sport

Damclub Excelsior weer van start

De eerste dinsdag van september is voor damclub Excelsior traditioneel de startdag van het nieuwe seizoen. Naast de onderlinge competitie, de Rapid (versneld tempo) en de verrassingscompetitie heeft Excelsior ook dit seizoen weer een viertal dat actief is in de provinciale competitie. Ook dit seizoen dus een volle agenda. 

Na een korte en bondige vergadering startten de dammers voor de eerste ronde van de onderlinge competitie. Net als vorig seizoen zal men één keer tegen elkaar spelen, waarna de groep wordt opgesplitst in een A- en B-groep. Hieronder een overzicht van de eerste ronde.

Jan Stelwagen werd gekoppeld aan Joop Huizenga en had niet veel tijd nodig om de eerste zege te boeken. Ook Klaas van Keimpema wist zijn partij tegen Nico Poelsma snel in winst om te zetten. Elle van Keimpema speelde een goede partij tegen Rinze Postma, maar moest uiteindelijk toch een puntendeling toestaan. Marco Bekema hield het ondanks een schijf achterstand lang vol tegen Kor Vrieswijk, maar vond uiteindelijk zijn Waterloo. Koop de Vries speelde tegen titelverdediger Dick Bekkema. Beide mannen kennen elkaar door en door en gaven elkaar geen centimeter ruimte, waardoor ook deze partij geen winnaar opleverde.

|Doorsturen