Sport

Copini 60+ veldkaatspartij: spannend tot de laatste ronde

Zaterdag 23 juli 2022, vond de jaarlijkse Copini 60+ harde bal veldkaatswedstrijd plaats bij KV Eendracht. Door blessureleed en verplichtingen elders van eigen competitiekaatsers was de wedstrijdlijst met twee gastspelers aangevuld. Onder ideale weersomstandigheden werd er vanaf 11.00 uur onder leiding van de scheidsrechters Age Tichelaar en Claus van Dijk gestart met de partijen in de eerste van totaal drie omlopen met wisselende partuur samenstelling volgens het zaalkaatsreglement.

Na elke omloop was er een korte pauze en kon men bij Henk Bleeker en Jan Nieuwenburg in de kantine terecht voor een hapje en een drankje. Er werd fanatiek maar sportief om de punten gestreden en genoot men van diverse bovenslagen en leuk tussenspel. 

Na twee omlopen te hebben gekaatst, waren er van de twaalf kaatsers verdeeld over vier parturen nog drie kaatsers ongeslagen welke aanspraak konden maken op de eerste prijs en daarbij behorende krans. 

Na de derde speelronde kon het eindklassement worden opgemaakt en bleek Eddy Sjollema de enige nog ongeslagen kaatser en de glorieuze winnaar van deze gezellige kaatsdag. De tweede prijs was voor de gehele dag degelijk kaatsende Heinz Palsma. Bij de derde en vierde prijswinnaars met evenveel punten voor, bepaalde het aantal tegen-eersten de volgorde. Hierdoor werd Jan Kwast de derde prijswinnaar en Simon de Groot ontving de vierde prijs.

Tijdens de prijsuitreiking bedankte Douwe Broersma achtereenvolgens de twee gastspelers voor hun deelname, Henk en Jan voor de prima verzorgde catering in de kantine, Elisabeth de Groot voor het vervaardigen van de prachtige krans, de scheidsrechters Age en Claus met een kleine attentie en dhr. Olaf Hermus van de Jumbo supermarkt voor de sponsoring en werden aan de vier prijswinnaars de Jumbo tassen en cadeaubonnen uitgereikt.  

 

Eindklassement

1. Eddy Sjollema               21-  9

2. Heinz Palsma                18-  9

3. Jan Kwast                      17-  8

4. Simon de Groot             17-11

5. Pieter Bergsma              16-11

6. Douwe Broersma          16-12

7. Oeds Broersma             14-14

8. Geert Voogd                 13-16

9. Frans Alberda  11-12

10. Andries Koornstra       9-14

11. Gerrit Bijdeweg          9-16

12. Henk Bruinsma           7-18

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda