Sport

Copini 60+ kaatspartij was spannend

Prachtig weer troffen de mannen die de Copini 60+ partij moesten kaatsen. Dit allemaal onder leiding van Age Tichelaar, Claus van Dijk en de grote leider Douwe Broersma. En het was voor Douwe nog een hoop werk geweest om vier parturen bij elkaar te krijgen. 

De een moest boodskappen doen met de vrouw, de andere moest zwart beune, de volgende had weer een onbegriepelijke blessure en gaan ze maar deur. Maar er kwamen vier parturen, mede dankzij de vijf personen die bereid waren om de plekken van de afzeggers in te vullen, en zo kon er drie keer opnieuw geloot worden zodat je maar een winnaar kreeg.

Niemand bleef ongeslagen, koploper in de maandagavond competitie Jan Kwast, kon in de tweede omloop nog niet een deuk in een pakje zachte butter slaan. Hij viel dus niet in de priezen en ook Hobbe Kooistra verspeelde zijn kans in de derde omloop om na twee winstpartijen ruim te verliezen. Jochum Mollema bereikte uuteindelijk de vierde pries, de oud Sexbierummer was ze fuul as een barg en haalde 17 punten. Hans Buikhuizen en Gerrit Bijdeweg haalden beide 18 punten maar Hans had wat meer eersten teugen en werd dus derde, tweede wudde Bijdeweg. Peter Kwast eindigde met 19 punten op de eerste plaats en hij kreeg de prachtige krans, door Elisabeth de Groot gemaakt, om sien dikke nekke. Leider Douwe Broersma bedankte nog hoofdsponsor Copini en dag sponsor Jumbo zo ook het kantinepersoneel Jan en Ivonne voor hun medewerking. Al met al was het toch weer een mooie dag geweest. 

Copini 60+ veld kaatspartij 2021.

No. Naam                 Tot. eersten voor-Tot. eersten tegen

1 Peter Kwast          19             13

2 Gerrit Bijdeweg  18             10

3 Hans Buikhuizen                18             12

4 Jochum Mollema                17             11

5 Pieter Bergsma   17             15

6 Andries Koornstra              16             13

7 Wybe de Jong     15             11

8 Hobbe Kooistra  15             13

9 Jan Kwast             15             15

10 Teake Koster    12             13

11 Douwe Broersma               12             18

12 Johannes Hinrichs           6               18

 

Copini competitie

Maandagavond moesten de 60 plusser alweer los voor de Copini competitie, se hadden dus een billug werk. Partuur 1 was Johannes Hinrichs, Jan Kwast en Iesie Brandsma tegen partuur 2 Frans Alberda, Douwe Broersma en Geert Voogd. Door wat missers van Voogd pakten partuur Kwast het eerste eerst. Maar ook bij partuur Kwast konden ze niet best de juiste richting vinden en werd het 1 om 2 voor Voogd c.s. Iesie Brandsma von ut perk van vier en een halve meter wat te smal dus wudde ut oek nog 1 om 3. Deur een knorre griemerij van Douwe en sien maten wudde 2 om 3. Bij 2 om 3 en 6-6 moest Douwe opslaan en dat gebeurde ouwerwets, hij ston met de verkeerd poot voor en skrapte de bal hast vanne grond en hoppa een zitbal 2 om 4 dus. Ut wudde nog 3 om 4 maar toen namen Douwe en sien maten afstand en op 3 om 5 en 0-6 was ut gebeurd met Kwast en sien maten.

Piet Stellingwerf en Tommie Zuiderhof moesten teugen Pollie Kwast en Andries Koornstra. En dat wudde een spannende partij, de oud Terschellinger kroegbaas Piet Stellingwerf sloeg as een wilde uut, vooral de onderhandse ballen. Ut wudde vaak 6 geliek zo ook op 2 om 3 en 6-6 toen pakte Pollie Kwast en sien maten ut eerst 2 om 4. Tommie begon de ballen wat meer in ut perk te slaan en in ut perk raakte hij met sien grote klauwen oek wel us een bal. Ut wudde 4 eersten gelijk maar weer pakte Pollie en Andries ut volgende eerst 4 om 5. Piet en Tommie zetten goed deur ze kwamen geliek te staan 5-5. Ut volgende eerst ging oek aardig geliek op maar op 4-6 trok het partuur van Pollie toch de winst naar zich toe.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda