Sport

Copini 60+ kaatsen is weer begonnen

De opkomst was verrassend bij de eerste avond Copini 60+ kaatsen. Er waren maar liefst zes parturen aanwezig en dat kan je zeker een berg kaatsers noemen. Dit is ut negende jaar dat de partij houden wud en nog steeds onder de geweldige leiding van Douwe Broersma en sien hulpje Wiebe van Dijk. 

De lotterij deed Douwe met Klaas v.d. Hoek en die is goudeerlijk, dus dat kwam helemaal goed. Partruur1 waren Simon de Groot, Douwe Broersma en Geert Voogd partuur 2 waren Frans Alberda, Hobbe Kooistra en Tommie Zuiderhof. Dat leek een mooie partij te wudden, helemaal toen Douwe B. de eerste bal wel een meter missloeg. Direct daarna sloeg de opslager Tommie Zuiderhof een voor en pakten Douwe P. c.s. ut eerste eerst. Simon de Groot bestookte Frans Alberda met hoge ballen en die jongen had later gewoon een stieve nekke van ut luchtkieken. Hobbe en Tommie bleven knoeien anne stuit terwiel Douwe B. en Geert Voogd se wis as de bank waren. Ut wudde uuteindelijk een walk over op 5-0 en 6-2 viel ut doek.

Nr 3 was partuur Rick Vlieger, Klaas Kloosterman en Andries Koornstra zij moesten tegen nr 4 Pollie Kwast, Sieds Swart en Wiebe van Dijk. Oek hier lijk ut een walk over te wudden want partuur Kwast namen snel een 5 om 1 voorsprong. Dat kwam vooral deur een goeie opslag van partuur 4 en zeer taktiese uutslag. Maar ut binne sterke poten die de weelde drage kanne. Die Wiebe tuuten sloeg drie achter mekaar voor en buuten en dat doet ie anders ut hele jaar niet. Koornstra die niet best begon von de juuste richting, Kloosterman en Vlieger begonnen oek met de hasses te kaatsen en ze kwamen terug tot 5 om 3. Toen vonnen de mannen van partuur Kwast ut euvel, Sieds Swart was maar an ut lullen, Pollie zei teugen um, wat lulst stou nou seun. Ik geef jim anwiezingen in ut Fries, nou je, zei Pollie, dat verstaat hier ommes gien mees je, Sexbierummer. Ut was op lost en de partij eindigde op 5 om 3 en 6-4.

Nr 5 waren Johannes Hinrichs, Piet Stellingwerf en Kerst Heida teugen nr 6 Eddie Sjollema, Jan Kwast en Geert Zeilmaker. De nieuwkommers Kerst Heida en Geert Zeilmaker kaatsten poer best en waren se fuul as bargen. Die Heida dook op alle ballen die hewwe se drie keer met een kraan van Burggraaf overeind tille mutten. Piet Stellingwerf begon al wat te mopperen want hij kwam met 4 om 1 achter en dat vient ie niet leuk. Maar toen begon Piet beter op te slaan, hij liep oek wat over trouwens. En Geert en Eddie raakten de weg wat kwiet en kregen oek wat pech. Na verskeindene keren 6 geliek wudde ut oek nog 5 eersten geliek. En trok partuur Stellingwerf toch nog op 6-4 an ut langste eind. Een mooie avond en ut was nog gezellig oek. Dus 60+ers at jim nog wat kanne melde op maandagavond 19.15 uur.

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda