Sport

Conferentie over de toekomst

Zwemvereniging De Vikings houdt een conferentie over de toekomst, en iedereen is welkom. Op vrijdag 19 januari 2024 zal deze eerste algemene conferentie van zwemvereniging De Vikings officieel van start gaan met een openingssessie en een nieuwjaarsreceptie. Met deze conferentie, waar uitdrukkelijk iedereen mee mag praten, schrijft de zwemvereniging geschiedenis.

De documenten, verslagen en instructies voor de conferentie zijn inmiddels gepubliceerd en de zwemvereniging zal in ieder geval een half jaar lang het gesprek aangaan met iedereen die een idee heeft over de identiteit, de waarden en de visie van de zwemvereniging als maatschappelijk betrokken ‘sportieve familie’. 

Voorzitter Jumelet schrijft in het voorbereidend document: ‘In de eerste plaats wordt een sportvereniging gekenmerkt, niet door het eerste deel van het woord (sport), maar door het laatste deel ervan (vereniging). Zij verenigt mensen van verschillende leeftijden, rangen en standen, met diverse afkomsten, religies, levensovertuigingen en politieke ideeën. Daarmee heeft zij een socialiserende taak die eigen is aan sportverenigingen (...).’ Geïnteresseerden kunnen zich voor de openingssessie registreren via de website van de vereniging. 

 

Wat: openingssessie en nieuwjaarsreceptie van zwemvereniging De Vikings; Wanneer: vrijdag 19 januari 2024 om 17.30 uur; Waar: Optisport | ‘t Derde Haad, Kimswerderweg 43, 8862 TR Harlingen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda