Cascomontage/VVH voegt ook Hevoc toe aan de zegekar

Op zaterdag 29 oktober 2022 stond alweer de vierde thuiswedstrijd op het programma van dit seizoen. Ook deze keer kwamen de Harlingers als winnaars uit de bus. Ous Spijkstra begon met Henrijs Bernans en Kjell Koster als buitenaanvallers, Sjoerd Tekstra en Floris Meijer als middenaanvallers, Ewout Schat als spelverdeler, Reinier Kwast als diagonaal en Rients Leijenaar als libero. Op de reservebank namen Rik Sijtsma, Marnik Agema, Meindert Paul Kwast en Hessel Wijbenga plaats.

De eerste set vloog VVH uit de startblokken. Ewout kon door de degelijke passing van Henrijs en Rients de blokkering van Hevoc helemaal uit elkaar spelen. Hierdoor kon VVH naar hartenlust vrij aanvallen. Tegen het einde van de set haperde de aanval en werd Marnik ingebracht voor Kjell, om even over het dode punt te worden heen geholpen. Op 24-22 werd Floris, die mocht gaan serveren naar de kant gehaald en mocht Hessel Wijbenga zijn debuut gaan maken voor Cascomontage/VVH. Met een keiharde sprongserve scoorde Hessel het laatste punt van de set en dus werd het 1-0 voor VVH. Met zijn 14 jaar is Hessel een van de jongste spelers die ooit zijn debuut heeft gemaakt in het eerste herenteam.

De wedstrijd was na de eerste set eigenlijk geen wedstrijd meer en VVH liep echt met groot gemak over Hevoc heen. Hierdoor kon Ous al zijn spelers speeltijd geven. Marnik werd ondanks zijn langslepende knieblessure ook in het veld gebracht om de aanval te versterken. De blokkering van Hevoc kreeg geen vat op hem. Ook de services van Rik en Meindert Paul zorgde ervoor dat de Hevoc amper aan een aanval kon gaan bouwen. De drie laatste sets werden met 25-19, 25-15 en 25-17 beslist in het voordeel van Cascomontage/VVH.

Door onder andere deze overwinning staan de Harlingers op een tweede plaats in de competitie.