Cascomontage/VVH maakt het koploper Flash moeilijk

Op zaterdag 5 november ging het vlaggenschip van Volleybal Vereniging Harlingen op visite bij Flash in Nieuwleusen. Hier was het doel op de koploper van de competitie zo moeilijk mogelijk te gaan maken. Dit doel werd zeker gehaald, maar de Harlingers wisten net niet de overwinning binnen te slepen. Vooraf gezien geen schande aangezien Flash nog maar twee verliespunten had.

De eerste set begon Ous Spijkstra met Marnik Agema en Henrijs Bernans als passer-lopers, Meindert Paul Kwast en Sjoerd Tekstra als middenaanvallers, Ewout Schat als spelverdeler, Reinier Kwast als diagonaal en Rients Leijenaar als libero. Kjell Koster en Floris Meijer begonnen als reservespelers.

Tijdens de eerste set had Cascomontage/VVH had het betere van het spel en nam brutaal de leiding met 3-8. Echter moest Sjoerd al snel naar de kant vanwege een lichte blessure. Om erger te voorkomen werd Floris ingebracht. Doordat de organisatie weer opnieuw moest worden neergezet kwam Flash weer op gelijke hoogte met VVH, 9-9. Toch waren Reinier, Henrijs en Marnik de spelers die het team op sleeptouw namen en de eerste set toch eenvoudig wisten binnen te halen met 22-25.

De tweede set gingen de Harlingers vrolijk verder waar ze waren gebleven. Ewout wist keer op keer zijn aanvallers voor eenmans blokkering te zetten waardoor erg gemakkelijk kon worden gescoord. Binnen no-time was het 14-18 in het voordeel van VVH, maar toch gaven de mannen deze voorsprong te makkelijk uit handen. Door een aantal onnodige aanvalsfouten kwam de thuisploeg langszij. Toch kreeg Cascomontage/VVH als eerst setpoint, maar kon niet voorkomen dat Flash de set toch binnensleepte met 26-24 als eindstand. Ook de derde set ging met 25-20 naar Flash.

VVH moest nu een 2-1 achterstand zien om te buigen en ging op alles of niets spelen en was gebrand om de vierde set binnen te halen. Alles maar ook echt alles lukte nu bij VVH. Henrijs en Meindert Paul scoorden veelvuldig met hun services hierdoor stonden de Harlingers al snel op een 3-12 voorsprong. Het werd een ware walkover. Flash hun passing was niet opgewassen tegen deze sterke services en het hele team werd aan het wankelen gebracht. Het oogde bij Flash fragiel en onzeker. VVH haalde deze set met een monsterscore van 9-25 naar zich toe en sleepte er een vijfde set uit. Ook in de vijfde set speelde VVH zeer sterk en mocht bij een stand van 6-8 in het voordeel gaan wisselen. Echter maakte Cascomontage/VVH hierna te veel fouten en verloor het de laatste set met 15-12.

De opluchting en vreugde bij Flash was zo ontzettend groot. De thuisploeg besefte zich dat het zomaar VVH had kunnen zijn die hun de eerste nederlaag van het seizoen had kunnen bezorgen. Als VVH de tweede set had gewonnen had dit Flash nog onzekerder gemaakt. Het strijdplan voor de thuiswedstrijd tegen Flash is inmiddels al gemaakt. Cascomontage/VVH speelde een hele sterke wedstrijd en kan zich op gaan maken voor de uitwedstrijd tegen Captains/Kangaroo in Hardenberg. De wedstrijd daar staat gepland op zaterdag 19 november om 18.00 uur.