Cascomontage/VVH H1 is wederom te sterk voor Veracles uit Groningen

Op zaterdag 1 februari stond de derby van het noorden op het programma voor de mannen van VVH. Dit keer werd de wedstrijd in de thuishal gespeeld. De vorige wedstrijd tegen de ‘groenen’ begon stroef, maar werd uiteindelijk omgebogen naar een mooie 3-1 overwinning. Beide teams hangen onderaan de derde divisie, dus goed presteren was vandaag een must.

VVH H1 heeft een aantal pittige maanden achter de rug, waarin spelers geblesseerd uitvielen of simpelweg niet aanwezig konden zijn bij de wedstrijden. Deze zaterdag stond er echter een, bijna, complete selectie klaar om de punten in Harlingen te houden. Naast de bekende selectie, stond ook Reinier Kwast klaar om het team te versterken. Voor hem was dit de eerste thuiswedstrijd in bijna een jaar. Om het feest compleet te maken, waren Remco, Eric en Kjell van de jongens A ook aanwezig om het team te versterken.

De eerste set begon, zoals wel vaker bij de heren van VVH, stroef. Voornamelijk bij de aanval werd er niet voldoende gescoord. Met uitzondering van Reinier kwast, die veel wist te scoren met overtuigende slagkracht. In het begin van de set wist VVH bij te blijven, maar daarna liepen de Groningers uit naar een 19-14 voorsprong. Na een goede time-out van Simon en een aantal tactische wissels, kwamen onze mannen goed terug. Hierbij werden Marnik en Henrijs ingezet om de passing en aanval te versterken. Helaas was dit te laat en ging de eerste setwinst naar Veracles met 25-23.

In de tweede set liet Simon de ietwat geblesseerde Marnik Agema beginnen. Ondanks zijn lichte blessure, wist hij in deze set veel te scoren. De passing van VVH stond als een huis en de aanvallers werden fantastisch bediend door Meindert Paul Kwast. De middenaanvallers: Klaas Leijenaar en Sjoerd Tekstra, zijn enorm vooruit gegaan in de afgelopen maanden en hebben de afstemming met Meindert gevonden. Ook zij wisten veel te scoren in deze set. Met overtuigende passing, sterke aanval en een stabiele service zorgde VVH ervoor dat de mannen van Veracles geen enkele kans kregen. De set ging zeer verdiend naar VVH H1 met 25-13.

De winnende flow doorzetten naar de resterende sets is met dit soort wedstrijden enorm belangrijk. Daarom begon Simon met de opstelling die hij in de tweede set had ingezet. In deze set boden de Veraclesmannen meer weerstand, maar de passing bleef goed overeind met libero Pieter Leijenaar en buitenaanvaller Rik Sijtsma. Daarnaast werden de ballen met overtuiging binnengeslagen. Over de hele linie was dit het geval. De Groningers bleven moeite hebben met de hoge aanvallen van Marnik en de linkshandige klappen van Reinier. De midmannen wisten de blokkering goed te sluiten en scoorden daarnaast hun punten. VVH is niet in gevaar geweest en trok de set met 25-19 naar zich toe.

De vierde set zou de beslissende set moeten worden voor VVH. Het niveau van de tweede set werd vastgehouden en de strijdlust van Veracles leek gebroken. VVH scoorde makkelijk en bleef netjes volleyballen. Tijdens een time-out van de tegenstander benadrukte Simon hoe belangrijk het is om scherp te blijven, ook al lijkt de wedstrijd gewonnen. De mannen van VVH hielden het niveau vast en bleven gefocust op het winnen van de set. Veracles bleef zich aan het service-plan houden dat ze vanaf set een hadden ingezet. Dit was toch vreemd te noemen. Pieter Leijenaar stond sterk te passen maar kreeg toch de meeste services te verwerken. Uiteindelijk werd Rients Leijenaar ingezet op de buitenaanval. Ook hij wist goed langs de blokkering te komen. De set werd overtuigend binnengehaald met 25-15.

Met deze mooie 3-1 overwinning, komt VVH los van de onderste tegenstanders en kunnen ze hun pijlen richten op de teams die boven VVH staan. Volgende week reizen de mannen af naar Staphorst om de winst tegen Rouveen af te dwingen.