Cascomontage/VVH doet zichzelf tekort tegen Captain Kangaroo

Afgelopen zaterdag mochten de mannen Cascomontage/VVH thuis aantreden tegen het uit Haaksbergen afkomstige Captain Kangaroo. Op papier zou het een lastige wedstrijd moeten zijn, omdat de gasten op een verdienstelijke tweede plaats stonden en VVH zich op een tiende plek in de derde divisie bevindt. Echter was er teleurstelling nadat de wedstrijd groot, omdat er nog zeker voor de Harlingers een vijfde set in had gezeten.

Trainer/coach Simon Deschamps stuurde de eerste set de volgende mannen het veld in. Rients Leijenaar en Marnik Agema als buitenaanvallers, Sjoerd Tekstra en Klaas Leijenaar als middenaanvallers, Meindert Paul Kwast als spelverdeler, Rik Sijtsma als diagonaal en Hedzer Wiersma als libero. Henrijs Bernans, Pieter Leijenaar begonnen op de bank. Pieter Leijenaar kampt al langer met een lichte beenblessure en was maar beperkt inzetbaar.

De eerste set begon erg matig, waardoor Captain Kangaroo vrij eenvoudig een ruime voorsprong kon nemen van 1-6. Het lijkt voor de Harlingers erg moeilijk om tijdens een wedstrijd zelf initiatief te nemen en het spel te bepalen. Bij elke eerste set tegen elk team ging tot nu toe verloren. Hierdoor moeten de Skûtsjeboys in de achtervolging, waardoor er meteen veel druk op de spelers kwam te staan om te moeten presteren. De passing was niet op orde, waardoor er veelal voorspelbare keuzes in de setups door Meindert Paul moest worden gemaakt. Halverwege werd Rients gewisseld en kwam Henrijs binnen de lijnen. Hierdoor kwam er in de passing meer rust en zekerheid en kon VVH zich weer in de wedstrijd spelen. Echter was het te laat en wonnen de gasten de eerste set met 17-25.

De tweede set leken de mannen van Cascomontage te zijn warmgedraaid. Bij tijd en wijlen lieten zij echt hun tanden zien. Met name de aanvallen van Marnik, Rik en Henrijs en de blokkerende acties van Klaas zorgden ervoor dat VVH deze set de leiding nam met 17-13. Echter was het hierna voorbij en kwamen er steeds meer foutjes in het spel van de thuisploeg. Kangaroo trok vol door en de aanvallen van hun diagonaalspeler waren niet te houden. De tweede set viel dan ook ten prooi aan de gasten met 22-25.

De derde set was VVH heer en meester. Hedzer Wiersma leverde veel goede passes af waardoor Meindert Paul steeds vaker de aanvallers voor een eenmansblokkering kon zetten. Dit zorgde ervoor dat er harde klappen werden uitgedeeld. Marnik, Rik en Rients hadden allemaal een goede service in huis waardoor VVH uitliep naar een 22-19. Ook werd Pieter verschillende keren ingebracht om de passing te verbeteren en hierdoor werd de passing nauwkeuriger. Echter kwam VVH nog wel in de problemen en werd de set bijna uit handen gegeven. Toch lieten de Harlingers het niet zo ver komen en sleepten de set binnen met 26-24. Een gejuich ging op. Het harde werken en knokken werd uitbetaald in een welverdiend punt.

Voor het begin van de vierde set had VVH het gevoel dat er meer in zat. De gasten uit Haaksbergen waren duidelijk vermoeid en VVH oogde veel fitter. De teams waren ondanks dit gegeven wederom aan elkaar gewaagd. Als je naar het spel van beide ploegen keek, zag je niet dat het de nummer twee tegen de nummer tien was wat op het programma stond, er was namelijk geen verschil te zien. Toch was VVH deze set qua passing een stuk onverzorgder. Doordat de servicepassing niet bij de spelverdeler uit kwam moest het spel over de buitenkanten uit worden gespeeld. Er waren in totaal negen passes die niet tot goede setup konden worden omgetoverd. Dit verschil had VVH setwinst kunnen opleveren en een verdiende vijfde set. Echter was het Kangaroo die ook deze set naar zich toe wisten te halen met 26-28.

Achteraf gezien had er meer ingezeten voor Cascomontage/VVH. De teleurstelling was dan ook groot, aangezien er een kans was op meer. Qua spel zal er meer uit de passing gehaald moeten gaan worden. Hier valt de winst in te halen. Qua mindset moeten de Harlingers ook stappen gaan maken. Als de eerste set halverwege is beginnen de mannen pas te spelen en moeten daardoor voortdurend in de achtervolging. Eigenlijk zal het zo moeten zijn dat de mannen niet alleen zeggen dat ze vanaf het begin er bovenop zitten maar dit ook moeten uitstralen. Als VVH dit voor elkaar krijgt dan zullen er veel wedstrijden gewonnen worden. De eerstvolgende wedstrijd is thuis op zaterdag 23 november 2019 om 19.00 uur.