Sport

Buitentrainingen bij Jiu Jitsu Kenmei

Op 21 maart begon officieel de lente. Voor veel mensen een tijd om weer actief te worden en naar buiten te gaan. Dat merken ze ook bij sportschool Jiu Jitsu Kenmei in Harlingen. Met de milde temperaturen en het ingaan van de zomertijd is het ’s avonds nog heerlijk buiten sporten.

Buitentraining van Jiu Jitsu Kenmei. (Foto: Jiu Jitsu Kenmei)

“Vorig jaar - tijdens de eerste coronapiek in mei - hebben Sia en ik onze krachten gebundeld en zijn we van start gegaan met onze bootcamps”, vertelt Johan Douma, eigenaar en docent/trainer bij Jiu Jitsu Kenmei. “Sporten in de buitenlucht, als alternatief voor de reguliere vechtsporttrainingen, omdat binnen sporten niet meer was toegestaan en er tijdens het sporten 1,5 meter afstand gehouden moet worden.”

“Dit was het begin van een mooie samenwerking tussen ons”, vult compagnon en bootcamptrainer Sia Nuus aan. “Al snel kregen we zo veel animo van nieuwe leden, dat de bootcamptrainingen inmiddels tot het vaste sportaanbod van de sportschool behoren.”

Creativiteit en flexibiliteit zijn Johan en Sia niet vreemd. Na elke Covid-19 persconferentie proberen ze met hun trainingen en lesroosters zo goed mogelijk in te spelen op de nieuwste maatregelen of versoepelingen. Johan: “We zijn een goed team samen en kunnen snel schakelen. We proberen iedereen zo veel mogelijk te laten sporten, rekening houdend met wat kan en mag. Op dit moment worden alle trainingen buiten gegeven, zowel bootcamp als vechtsport. En we hebben het voordeel dat we bij de Waddenhal op een prachtige locatie sporten, vlakbij strand en zee, wat ook de nodige mogelijkheden biedt. Zo kunnen onze leden blijven werken aan hun weerstand en algehele conditie.”

De buitentrainingen bij Jiu Jitsu Kenmei zijn de hele winter doorgegaan. Sia: “We waren echt aangenaam verrast door het grote aantal leden dat gewoon elke week weer naar de trainingen kwam, ongeacht de kou of regen waar we af en toe mee te maken hebben. Met het mooie weer worden weer meer mensen enthousiast om naar buiten te gaan en meer te bewegen en te sporten. Dit zien we natuurlijk met vreugde gebeuren. Bewegen is een must voor een gezond lichaam en een gezonde geest.”

Natuurlijk hopen Johan en Sia dat alle Harlinger sportverenigingen binnenkort weer op een min of meer ‘normale’ wijze de trainingen kunnen hervatten en zowel binnen- als buitensporters weer volop aan de slag kunnen.

Wie vrijblijvend mee wil doen aan één van de bootcamp- of vechtsporttrainingen, of meer informatie wil over het sportaanbod van Jiu Jitsu Kenmei, kan contact opnemen met Johan via 06-51078447 of stuur een e-mail naar info@jiujitsu-kenmei.nl. Je kunt ook eerst een kijkje nemen op www.jiujitsu-kenmei.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda