Sport

Boeiende avond bij Excelsior

De eerste ronde van de provinciale competitie is geweest, maar omdat Excelsior de eerste ronde vrij was, speelden alle leden dinsdag voor de onderlinge competitie. Het was een avond met boeiende partijen. 

Zijn vakantie had Joop Huizenga goed gedaan, want tegen Suzanne de Jong pakte hij al vlot de voorsprong. Suzanne wist haar achterstand in te lopen, maar moest in het eindspel opgeven, nadat haar enige route naar ‘dam’ werd geblokkeerd.

Jan Stelwagen had een eenvoudige avond tegen Elle van Keimpema. Al binnen drie kwartier stond hij er zó goed voor dat hij de overwinningsvlag kon hijsen.

Rinze Postma speelde een goede partij tegen Koop de Vries. In een zes om zes eindspel deed Koop een remiseaanbod. Rinze nam deze dankbaar in ontvangst.

Marco Bekema bouwde een goede stand op tegen Klaas van Keimpema. Echter koos hij een verkeerde afruil, waardoor Klaas de damlijn kon bereiken. Marco probeerde in een alles of niets poging nog een dam te halen, maar Klaas loste dit keurig op en pakte drie punten.

De laatste partij was die tussen Kor Vrieswijk en Dick Bekkema. Beiden waren aan elkaar gewaagd. Kor dacht de winnende combinatie te hebben gevonden, maar Dick had de verdediging prima staan, waarna een puntendeling overeengekomen werd.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda