Sport

Bloedstollende finale Eprolinepartij

Zondag 16 augustus werd de jaarlijkse Eproline kaatspartij gespeeld bij KV Eendracht te Harlingen. Ook dit keer werd er weer om mooie sportartikelen gestreden - trainingspakken, sportsweaters en sportshirts, die beschikbaar waren gesteld door Eelke en Antje van der Wal, eigenaren van Eproline, Graveer Lasertechniek & Signbedrijf uit Heerenveen.

Onder ideale weersomstandigheden werd er vanaf 10.30 uur in 3 perken gestart met de eerste 6 parturen. Een mooie lijst met 10 parturen bestaande uit elk 2 spelers stond garant voor spannende partijen in zowel de winnaars- als herkansingsronde. Ondanks de oplopende buitentemperatuur had dit geen invloed op de strijdlust waarmee de kaatsers hun partijen speelden, en werd er door de toeschouwers genoten van de vele rally’s in het tussenspel. 

Na 3 omlopen waren de finalisten in zowel de winnaars- als herkansingsronde bekend en kon er na een kleine tussenpauze met de finales onder leiding van de scheidsrechters Age Tichelaar en Tjibbina Postma worden gestart. De finale in de winnaarsronde ging tussen de partuur 7 met Wesley Schaap met Jordy de Haan en partuur 3 bestaande uit Peter Kwast met Stephanie de Vries. Partuur 7 begon de partij niet al te best door veel opslagfouten en ze keken al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Bij de stand 1-3 werd niet alleen de opslag van Wesley en Jordy beter, maar had met name Wesley ook meerdere malen succes in het tussenspel en ze kwamen terug tot 3-3.

Peter en Stephanie hadden al de gehele dag laten zien een sterk en goed op elkaar ingespeeld partuur te vormen, wat Stephanie onderstreepte met een geweldige bovenslag op 3-3 + 4-6 en bezorgde hen een 3-4 voorsprong. Op de stand 3-4 + 6-6 en een kaats bracht Wesley met zijn opslag en retourslag van de uitgeslagen bal tot voor de kaats de stand weer in evenwicht; 4-4. Op de stand 4-4 + 6-6 leverde zijn opslag een zitbal op en kwam partuur 7 voor het eerst in deze boeiende partij op een eerst voorsprong (5-4).

Het volgende eerst werd ook weer bij 6-6 met een kaats beslist, maar nu had Peter aan de opslag succes met een zitbal (5-5). Ook het laatste en beslissende eerst leverde voor de 4e maal op een rij een stand van 6-6 en een kaats op. Het werd een kopie van de stand bij 3-4 + 6-6 want de opslagbal van Wesley werd door hemzelf wederom tot voor de kaats teruggeslagen en bezorgde zijn partuur de zwaarbevochten overwinning.

De finale herkansingsronde ging tussen de parturen 5 bestaande uit Justin Haarsma en Melanie Boersma tegen partuur 1 bestaande uit Martijn Broersma en Kaylee Kwast. Bij de start van de partij pakten beide parturen om beurten een eerst (1-1). De krachtsverschillen waren niet zo groot want de 3 volgende eersten werden steeds op 6-6 beslist. Op deze stand was Martijn, die de gehele dag een sterke indruk aan de opslag maakte, steeds aan de opslag en bracht de bal dan hoog op achterin waar Melanie er met een hoog opstuitende bal onmogelijk bij kon. Martijn en Kaylee liepen uit naar een 1-4 voorsprong.

Justin en Melanie deden hun uiterste best, maar konden niet voorkomen dat Martijn en Kaylee, die als voorinse opviel door haar sterke krachtige uitslag, de partij op de stand 1-5 + 2-6 uit maakte.

Voor de prijsuitreiking bedankte Jan Nieuwenburg alle vrijwilligers die zorgden voor de inrichting van het kaatsterrein en daarnaast de scheidsrechters Age en Tjibbina, Yvonne voor de catering en Douwe voor de wedstrijdleiding en Wim, Davy en Simon. Vervolgens richtte hij zich onder dankzegging tot de fam. Van der Wal als sponsor voor het beschikbaar stellen van de prijzen en onderstreepte dat met een bloemetje voor mevrouw Van der Wal. Velen constateerden dat deze dag op een geweldig plezierige manier en in een gemoedelijke sfeer was verlopen.

Uitslag Winnaarsronde

1e Wesley Schaap, Jordy de Haan

2) Peter Kwast, Stephanie de Vries

3) Rick Alberda, Ilonca de Vries

Uitslag Herkansingsronde

1) Martijn Broersma, Kaylee Kwast

2) Justin Haarsma, Melanie Boersma


Aanstaande zondag (23 augustus) wordt de Plus Lunenborg-partij (vanaf 14 jaar) gespeeld, aanvang 10.00 uur.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda