Voetbal

Best of the Rest toernooi bij fc Harlingen

Op zaterdag 24 augustus vindt op het sportcomplex van de fc Harlingen het toernooi ‘Best of the Rest’ plaats. Een toernooi dat in 2013 officieel van start ging en om de twee jaar wordt gehouden.

We spreken met Stefan Hanekamp en Joost Outhuijse, die samen met Jelle Talhout, Edwin de Gorter en Daniël Outhuijse de organisatie in handen hebben. Naast de teams 35+ en 45+ doen dit jaar ook de Walking Footballers mee aan het toernooi. “We zijn al in februari met de voorbereidingen begonnen”, zegt Joost. “Er komt heel wat kijken om alles goed te laten verlopen.”

Vorig jaar is men begonnen met de heroprichting van een 35+ team. “Dat neemt landelijk een enorme vlucht”, laat Stefan weten. “We hebben ook veel aan promotie gedaan om verschillende teams hier heen te krijgen.” In totaal komen er zeven 35+ teams zoals Stiens met twee teams, Zeerobben met teams, fc Harlingen met teams en Minnertsga. Zes teams van 45-plus, onder andere twee teams van fc Harlingen, LAC Frisia, Leeuwarden Zwaluwen en LVV Friesland. Ook een team van oud-Robur met illustere namen zoals Bennie Zeilmaker, Albert van der Ven, René Metz, Jelle Helvrich en vele anderen. Verder nog enkele Walking Football teams, onder andere Harlingen en sc Cambuur. De teams spelen 7 tegen 7 zowel op gras als de kunstgrasvelden.

Alle spelers ontvangen een welkomstpresentje en na afloop een prijsje. De hoofdprijs is wel heel bijzonder. Hoofdsponsor Van der Meulen Speelgoed Sneek heeft een mega-flamingo beschikbaar gesteld, waar zo’n vijf personen een vaartochtje in kunnen maken. Uiteraard is er voor ieder team een prijs. Daniël Outhuijse is de spreekstalmeester en zal met een toepasselijk woordje de prijzen uitreiken. Speciaal is de wisseltrofee ter nagedachtenis aan Daniël Rahakbauw, oud-speler van Robur.

Uiteraard is de derde helft ook heel belangrijk. Het toernooi begint rond 13.00 uur en eindigt tussen 16.00 en 16.30 uur. Er is live muziek op een speciaal podium waar Op Sien Plaats voor een gezellig stukje muziek zal zorgen. Deelnemers en publiek kunnen onder de overkapping van de kantine aan lange tafels genieten van een drankje en hapje uit de kantine. “Wij hopen dat er vele belangstellenden en familieleden bij zijn”, zeggen beide heren. Voor de kinderen is er een springkussen en de nieuwe Pannakooi is ook nog open voor de jeugd. Kortom, een gezellige afterparty voor iedereen. Toegang gratis.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda