Sport

Baseball5 nieuwe spelvariant bij Seagulls

Afgelopen woensdagavond werden er veertien cursisten opgeleid tot Baseball5 instructeur. Baseball5 is snel, makkelijk en erg leuk om te spelen. Het enige wat je nodig hebt is een rubberen bal maar een tennisbal voldoet ook.

Erik Eilering uit Emmen kon namens de bond van Honk en Softbal een volledig programma aanbieden. Na de introductie was het vooral praktijkgericht om het spel variant van Honkbal tot zich te nemen. Er wordt 5 tegen 5 gespeeld dus er is al snel een team. Ook wordt er gemixt gespeeld en iedereen kan instappen om het te leren. 

De bal wordt in het veld gebracht door een slag van de hand of vuist. De verdedigende partij kan de bal vangen, naar een honk gooien of een speler tikken met de bal om een speler uit te maken. Bij drie uit is het wisselen en krijgt de verdedigende partij de slagpartij en vice versa. Een punt scoren doe je door na een goed geslagen bal, snel naar de honken te gaan en uiteindelijk terug te komen op de thuisplaat. Het spel is afgelopen na vijf inningen. Het spel is snel en daardoor erg aantrekkelijk. Erik leerde de basisregels en leuke oefenvormen voor jong en oud. Een veld kan snel worden opgezet met krijt of hoeken van pionnen. Het enige wat je daarna nodig hebt is een bal en spelen maar…

 

Deze cursus werd gehouden op het kaatsveld van de KV Eendracht en organisatoren willen Douwe bedanken voor de koffie en de mogelijkheid om deze avond te organiseren. Ook een shoutout naar de Northern Stars Leeuwarden dat zij ook geïnteresseerd waren in de cursus en tot slot willen ze Erik bedanken voor het geven van de cursus. Alle deelnemers hebben een certificaat ontvangen als Baseball5 Instructeur. In de toekomst willen men graag toernooien en clinics organiseren en dat is door deze avond weer een stapje dichterbij gekomen. 

 

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda