Sport

Avond vol verrassingen bij Excelsior

Dat men bij de damsport scherp moet blijven tot de laatste zet bleek afgelopen dinsdag in de Koegelbult. Bij Excelsior werd het een avond vol verrassingen. De tweede helft van de competitie is begonnen en de indeling van de A- en B-groep is grotendeels beslist. 

In de B-groep speelde Elle van Keimpema tegen nieuwkomer Joop Fictorie. Ondanks dat beide heren in het eindspel een dam haalden, wist Elle die van Joop in de val te lokken en de winst te pakken.

Iets wat in de A-groep ook Jan Stelwagen leek te doen tegen Kor Vrieswijk. In het eindspel veranderde alles toen Jan zich verkeek op een zet en Kor er verrassend met de punten vandoor ging.

In de verrassingsronde gaven Klaas van Keimpema en Marco Bekema elkaar geen centimeter ruimte. Marco wist in het eindspel de opening naar de damlijn te vinden en was blij met zijn zege.

In dezelfde competitie verraste Rinze Postma Dick Bekkema. Na een drie-om-drie ruil stond Rinze positioneel zo sterk dat Dick uiteindelijk niets anders kon dan de handdoek in de ring werpen.

Joop Huizenga en Koop de Vries speelden hun laatste wedstrijd in de voorselectie. Deze werd gewonnen door Koop.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda