Voetbal

Anna Casparii/pizzeria Pompeï zaalvoetbalcompetitie

Wedstrijd Oosterhof/Holman-Philipse IT.

RCM Administratie – Nesta Shipping/cafe Reckneck   4-6

Veel werd er niet gescoord in de eerste helft, beide ploegen waren wat voorzichtig en misten kansen. De eerste goal kwam van RCMA, een vrije trap werd door Arjen Speckman in de touwen gejast, 1-0. Aan de andere kant knalde Ivo Wilkeshuis tegen de paal maar hij zou later de juiste richting zeker vinden. Een schot vanaf de zijkant had voor Harmen ten Hoeve ook succes hij maakte 1-1. Verder kwamen ze niet in die eerste helft, in de tweede helft vielen er meer goals. Ivo Wilkeshuis begon aan een solo en rondde die ook fraai af, 1-2. Een tikje van Niels Outhuyse op Sander Zeilmaker schoot Sander hast in e kleedkamers, later tikte hij nog een bal op de paal. Een tikkie breed van Harmen ten Hoeve op Ivo Wilkeshuis werd door de laatste goed afgerond, 1-3. En Ivo was los alleen voor de keeper raakte hij de roos, 1-4. Even kwamen de mannen van RCMA terug, Brian Zeilmaker omspeelde de keeper, 2-4 en Brian rondde even later een passje van Niels Outhuyse af, 3-4. Maar ja die Ivo Wilkeshuis had goud in sien puntsje deze avond, 3-5 en 3-6 kwamen van zijn voet. Een mooie combinatie tussen Niels en Sander werd door de laatste keurig afgerond, 4-6. Verder kwamen ze niet want Tjeu Visser ston te verdedigen as een echte grote beer op sien achterpoten.

 

Oosterhof/Holman – Philipse IT      4-4

Een mooie partij tussen twee gelijkwaardige teams. Philipse begon goed, Niels de Lange speelde zich mooi vrij en zocht de goede hoek uit, 0-1. Een prachtige omhaal van Sicco v.d. Bij, de man kwam met sien ouwe billug even se goed nog een meter of drie van e grond maar sien schot ging naast. Even vergaten ze bij Philipse dat Geert Jan de Groot oek met deed hij stond helemaal vrij en hoppa 1-1. Een vrije trap van Geert Jan ging tussen alle verdedigers door en het was 2-1. Het was even prijsschieten op het doel van OH maar keeper Steert ston op sien plak. Sietse Sytema was attent en scoorde aan de andere kant wel, 3-1. Sicco en Sietse testen keeper Johan Visser maar hij pakte een hoop. Niels de Lange schoot tussen de benen door van keeper Steert, 4-1. Maar OH gaf zich niet gewonnen ze vochten as bargen en kwamen terug. Uit stand joeg Sicco v.d. Bij 4-2 de bal binnen, Jelte Kroes maakte meteen daarna 4-3 en ja hoor Arno Rotteveel maakte gelijk, 4-4. Beide ploegen hadden ut eind in e bek maar de uitslag was terecht.

 

V.d. Meulen – Bouwvisie Friesland  4-3

Het begon met veel te lang pielen van Frank C Coockson die toch ineens uithaalde en het was nog raak ook, 1-0. Pieter Kleinjan kon 1-1 maken maar de paal stond in de weg. Een goed voor getrokken bal kwam bij Mart v.d. Molen en die ramde het leer in de touwen, 1-1. Dat waren de wapenfeiten in de eerste helft in de tweede helft ging het beter. Uit de rebound jodelde Kees Knier jr 1-2 in het netje maar een pass van Peter Zuiderhof op Bas Helffrich betekende 2-2. En een solo van Bas tikte hij zeer intelligent achter de keeper, 3-2. Meteen na de aftrap brak Lano Vallinga door en maakte wederom gelijk, 3-3. Spanning alom en toen Bas Helffrich de bal had riep coach Mieter vasthouwe dat ding. Dat deed Bas niet hij gaf een splijtende pass op de sprintende Jesse Mulder die joeg de bal in de touwen 4-3 en meteen daarna ging de zoemer. 0

 

Bekerwedstrijd: Friesland Direct – Veltman Maritiem                 2-2

Spanning in deze Kantine Waddenhal bekerwedstrijd. FD had de eerste mooie kans maar alleen voor de keeper mistte Jeroen v.d. Nieuwenhuizen. Er was veel heen en weer gebal op het middenveld met af en toe een schot op doel. Eerst had Drewes Janssen een bal op de paal geschoten vervolgens schoot sien grote broer Johan net over. Daarna kwam een bal van een corner terug bij Johan Janssen en toen was het raak, 1-0. In de tweede helft bleef het gelijkwaardig maar er werd wel een pass van Jeroen v.d. Nieuwenhuizen in het doel gewerkt door de snelle Niels Vlottes, 2-0. Meteen was er antwoord en bracht Dani van Eyck de spanning terug, 2-1. Toen daarna de bal van de keeper terug het veld inkwam stond Amels klaar om 2-2 te maken. Ja en dan volgen er penalty’s want er moet een beslissing komen. En die namen de boys van Veltman Maritiem even beter, zij gaan dus door naar de volgende ronde. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda