Voetbal

Anna Casparii/Pizzeria Pompeï zaalvoetbalcompetitie

Evan van Sertima is an ut bokjespringen tijdens de wedstrijd PoPaLo – Veltman Maritiem.

PoPaLo – Veltman Maritiem             7-1

Was die sponsor Hilbrand Pollema een week of wat terug nog an ut sjanteren van wij winnen nooit een. Nou het ie al voor de tweede keer wonnen, komt dat nou deur sien gesjanter of hewwe se doop had. En hij begint wat op sien landgenoot Puskas te lieken, want nou had Helik Norbi al na 2 minuten een in ut netje leggen, 1-0. En als dan zelfs Meidert Riem begint te scoren dan mut ur wat an e han weze, hij maakte 2-0. Marcel Amels stond bij VM op doel en hij fungeerde wat als vliegende kiep. VM deed wat terug net voor de wissel maakte Vincent v.d. Werf 2-1. In de 2e helft ronde Efan van Sertima een fraai een-twee-drietjes af, 3-1. En toen Amels weer sien goal uutvlogen was maakte vanaf de middenlijn Helik Norbi 4-1. PPL kwam zo gemakkelijk aan hun goals en ze gingen door. Brain Visser maakte 5-1, Jurjen Breimer 6-1 en Brain Visser 7-1. VM raakte enkele keren paal en lat maar ze hadden deze avond het geluk niet mee.

 

ZWF/Poelstra – Friesland Direkt    2-6

Middenmoter ZWF/P moest aantreden tegen mede koploper FD, en dat zou moeilijk worden. De eerste helft werd er niet veel gescoord, wel vloog een verrassend schot van Drewes Janssen met keeper en bal en al in e goal, 0-1. Arjan Visser rammelde nog een bal op de paal, en Albert Nieuwenburg rommelde nog een in het doel, 0-2. ZWF/P stonden erbij en keken er naar. En prachtige pass van Johan Janssen kwam voor de voeten van Albert Nieuwenburg maar die struukelde en viel plat op sien vreet. In de 2e helft maakte Albert trouwens wel nog even 0-3. Aan de andere kant liep Daan Schaaf as een echte locemetief hij mocht een vrije trap nimme en hoppa raak, 1-3. Het antwoord kwam van Johan Janssen. Hij speelde zich fraai vrij en scoorde 1-4. Direct daarna vloog Daan Schaaf as een straaljager overal langs en maakte 2-4. Vervolgens liet Johan Janssen even sien dat ie nog atletisch is, al vallend en met sien grote toon maakte hij 2-5. Albert Nieuwenburg stond op scherp hij bepaalde de eindstand op 2-6.

 

Schilder v.d. Ploeg/Kantine W’hal – BuurtBazen         8-1

BuurtBazen staan ook in de middenmoot maar Schilder v.d. Ploeg/Kantine Waddenhal zijn op weg naar de koppositie. Nou zijn er wel vaker spelers die gemakkelijk scoren en deze keer ontpopte zich Stijn Schakenbos ook als zo’n man. Een tikkie breed van Ralf van Hurck jaste Stijn in de touwen, 1-0. Djan Al Khadr kwam aan de andere kant alleen op de keeper af maar schoot net naast. En vervolgens vloog Sjouke Bootsma langs de lijn en schoot binnen, 2-0. Stijn Schakenbos omspeelde ut hele zootsje en raakte de roos, 3-0. In de 2e helft ging Stijn Schakenbos door, hij kwam helemaal vrij te staan en scoorde weer, 4-0. En BB deden hun best om wat terug te doen maar de juiste richting was er niet en ze hadden wat pech. Ralf van Hurck gaf een tikje op Sjouke Bootsma en het was 5-0, dat was op links maar op rechts deden ze dat nog een keer over, 6-0. Na een mooie aanval gaf Stijn Schakenbos het laatste tikje 7-0. Eindelijk hadden de mannen van BB succes, Djan Al Khadr brak door gaf een tikje op Hassan Almalla en die maakte 7-1. Stijn Schakenbos maakte nog zijn vijfde doelpunt en voor v.d. P/KW, 8-1.

 

|Doorsturen