Anna Casparii/pizzeria Pompeï zaalvoetbalcompetitie

Sjoerd ten Hoeve het de tonge op sien skoenen hangen maar hij gaat deur, tijdens de wedstrijd Nesta/ReckNeck-Bouwvisie Friesland.

Broodje Nuchter – Manutec                9-3

De eerste acht minuten was er niet veel aan de hand en hield Manutec aardig stand. En Sven Dijkstra scoorde en Manutec nam zelfs de leiding, 0-1. Dat duurde niet lang Arjan Outhuyse haalde in een keer uit en het was 1-1. Ja en toen gingen de Nuchtere Broodsjes gewoon deur met scoren. Cyrus Boerman scoorde met een fraai hakje 2-1, Arjan Outhuyse maakte zo’n zelfde als eerder 3-1 en Nils Podt en Cyrus Boersma zetten de stand voor de wissel op 5-1. Een pass van Arjan O. rondde Herwin Bontes netjes af 6-1, Siefko Jager deed eindelijk wat terug met een geweldige Feijenoord knal werd het 6-2. Een frommelgoal van Robert v.d. Zee betekende 7-2, een goal van Nils Podt 8-2, passje van Willem Wielinga op Jeroen Kuper 8-3 en Nils Podt zette de eindstand op 9-3.

Veltman Maritiem – BuurtBazen      11-1

BB kregen de eerste kans maar helaas mistte Hans Otten die. Aan de andere kant vloog Marcel Amels ur deurheen as een pielk uut een boog en maakte 1-0. En het ging vlug want ook 2-0 kwam van Marcel z’n voet en meteen daar weer overheen knalde Marvin Brandsma raak, 3-0. De mannen van de BB probeerden van alles maar ze kwamen telkens net iets te kort. Marcel Amels liet keeper verkeerde hoek induiken 4-0, een tikje van Marcel op Justin Attema betekende 5-0 en toen Justin op de paal knalde pakte Marcel weer de rebound 6-0. En nog voor de wissel wist Justin Attema er 7-0 van te maken. In de tweede helft maakte Marcel Amels nog 2, Soulamain Snoussi 1 en Justin Attema ook nog 1. De eer voor BB werd gered Abdalhak Zoundri eindstand 11-1.

V.d. Meulen – PoPaLo         12-2

Die PPL boys waren soms se in e war die voetbalden se nou en dan de verkeerde kant uut. V.d. M namen snel een voorsprong door een treffer van Frank Claaz Coockson 1-0. Lowietje Quisenaerts kreeg een kansje voor PPL maar in sien skot zat gien gang. Een mooie uitgooi van de v.d. M keeper kwam bij Arjan Outhuyse, de andere keeper Gerard Viskarre dook as een snoekbeers maar volledig in ut luchtledige 2-0. Maar toen volgde er een mooie aktie van Pieter Wesseloo en PPL kwam terug tot 2-1, het volgende schot van Pieter ging net naast. PPL wudde te aanvallend en vergaten te verdedigen en toen scoorden Jesse Mulder 3-1 en Remco Zandberg 4-1. In de tweede helft gingen de mannen van v.d. M gewoon door. Het was weer Jesse Mulder die wist te scoren 5-1, Arjan Outhuyse maakte 6-1, Remco Zandberg 7-1, Bas Helffrich 8-1 en zo ging het wat door. Het werd een walk over, voor v.d. M scoorden nog Remko Zandberg 1x, Patrick v.d. Waard 1x, Bas Helffrich 1x en Coockson 1x tegen scoorde nog Brain Visser 1x eindstand 11-2.

Nesta Shipping/cafe ReckNeck – Bouwvisie Friesland                  4-6

Twee aanvallende teams die pas na negen minuten wisten te scoren maar verrassend nam Nesta de leiding door Tobias ten Hoeve, 1-0. Maar aan de andere kant was Kees Knier jr in vorm, na een mooie schijnbeweging maakte hij 1-1 en met een droge knal bezorgde hij BF de leiding, 1-2. Nesta kregen een strafschop maar helaas mistte Tobias ten Hoeve die, keeper Alkema stopte de bal. Meteen daarna joeg Siebe Lutgendorff de bal wel hard in de touwen, 1-3. Nesta vochten terug as leeuwen en Ivo Wilkeshuis maakte twee mooie goals 2-3 en 3-3. En Nesta kwam voor, Harm ten Hoeve wist hard 4-3 te scoren, het werd spannend. BV zette keeper Tjerk Bekius onder druk maar die deed het keurig. Totdat Kees Knier jr een dikke vette punter losliet en die hing wel, 4-4. En toen keeper Bekius en bal los liet strafte Siebe Lutgendorff dat af 4-5. Met nog een minuut te spelen vloog Friso van Eijck door de defensie en maakte 6-4. Dat was meteen het einde van deze leuke wedstrijd met twee uitstekende keepers.