Sport

Aede Dijkstra & Roelof van der Ploeg winnen Stienenman toernooi

Zaterdag 30 maart was het tijd voor het laatste toernooi van de winterperiode bij JBV Boulegoed. Omdat de temperaturen en het weer deze tijd van het jaar meestal nog niet echt uitnodigen om de hele dag buiten te boulen is dit officieel dan ook een binnentoernooi. Het weer was echter zo lekker dat er door de wedstrijdleiding besloten werd dat er ook buiten gespeeld mocht worden als beide teams dit wilden.

Alle zestien teams waren op tijd aanwezig zodat de wedstrijden ook mooi op tijd konden beginnen. Een gedeelte van de teams koos er dan ook voor om lekker in het zonnetje te gaan spelen. Na de drie voorronden werd de tussenstand opgemaakt en hieruit volgde de indeling voor de A en B poule. Er zaten toch een paar teams bij die in de B poule belanden die ‘op papier’ hoger ingeschat waren en zo blijkt maar weer dat er altijd weer verrassingen in een toernooi zijn.

De tweede helft van het toernooi kon beginnen en ging men hier verder met het knock-out systeem en een verliezersronde. Aede Dijkstra met Roelof van der Ploeg wisten in de A-poule verrassend de halve finale te winnen van Mark Norder met Rik Moorlag (13-8). In de finale moesten ze het opnemen tegen Wouter Hoekstra met Gretha Hoekstra.

Aede en Roelof waren niet van plan om deze mooie dag nog weg te geven en starten sterk aan de finale en pakten meteen drie punten en de mène erna weer vier punten. 7-0 Staan de heren voor en waren niet van plan om dit uit handen te geven. Wouter en Gretha deden wat ze konden en pakten toch wat puntjes maar uiteindelijk konden ze het niet bolwerken en de achterstand niet meer goedmaken. Aede en Roelof wonnen uiteindelijk met 13-5 en werden zo dus kampioenen van het Stienenman toernooi.

 

Alle uitslagen op een rijtje

A poule

1. Aede Dijkstra en Roelof van der Ploeg

2. Gretha Hoekstra en Wouter Hoekstra

Verliezersronde

1. Cees Minnema en Sake Dijkstra,

2. Gerard en Coby Zijlstra.

B poule

1. Ruud Warmerdan en Sietie Minnema,

2. P.de Maaijer met K.schellingerhout

Verliezersronde

1. Rein Koning en Jacob Huitsing,

2. Jakob Norder en Martin Bakker

 

Zondag 31 maart werd het eerste districtskampioenschap tête á tête gehouden bij de Vledderboulers te Vledder. Dit kampioenschap geldt tevens als selectieronde voor het Nederlands Kampioenschap, dat op 14 april in Oisterwijk wordt gehouden. Het lid Aede Dijkstra is daar derde geworden. Jeugdlid Bart Schoot is tweede geworden. Beide heren zijn hierdoor geselecteerd om deel te nemen aan het Nederlands kampioenschap.

|Doorsturen

BuienradarAgenda