Sport

37e Tobbedans tennis en padel toernooi groot succes

Moe maar voldaan kijkt de organisatie van het 37e Tobbedans Punt NL Groep tennis- en 1e Tobbedans Vynx Records Padeltoernooi terug op een fantastische week. Op zondag 10 juli werden de finales van dit grootste en meest gezellige toernooi van Friesland op de banen van het mooie Cleem Heegerpark gespeeld. Een toernooi dat Harlingen en tv Ready wederom op de tenniskaart van Friesland heeft gezet.

De hele week waren de weergoden het toernooi gunstig gezind, want op wat druppels op de woensdag na, was het de hele week droog. Ruim 350 tennissers en padellers hadden zich ingeschreven voor het toernooi. Een hele klus om eenieder naar behoren in te delen en te voldoen aan de eisen van de spelers. Maar het is gelukt.

 

Een tennistoernooi van deze grootte met daarnaast een officieel padeltoernooi kan niet bestaan zonder sponsoren. Hoofdsponsor van het tennistoernooi was wederom Punt NL Groep en van het padeltoernooi was dit Vynx Records. Maar ook vele andere sponsors hebben ervoor gezorgd dat het toernooi dat is geworden wat het was. Groots. Maar ook zonder vrijwilligers is zo'n toernooi niet denkbaar. De mensen van de baancommissie hebben weer veel werk gehad aan het prepareren en bijhouden van de banen. Een ook de mensen achter de bar hebben heel veel werk verstouwd.

Elke avond was er iets lekkers te eten voor deelnemers en publiek. Haring, kibbeling, ouwe seunenbollen, saté, hamburgers, loempia’s en broodjes beenham. Op culinair gebied was er geen nee te koop. Met als hoogtepunt het buffet op de zondagavond voor alle vrijwilligers die hun bijdrage aan het welslagen van het toernooi hadden geleverd, aangeboden door de Tobbedanscommissie. Voor de kinderen was er een springkussen en vooral veel ijsjes, koekjes en snoep.

 

Vrijdagavond speelde de Harlinger band “Op Sien Plaats”, muziek voor jong en oud en werd er naar hartenlust een dansje gewaagd.

 

Afgelopen zondag dus de apotheose van een geweldige tennisweek, mooie wedstrijden en veel publiek. Na de laatste wedstrijd en de loterij nam Joke, de toernooileider, de microfoon ter hand, en bedankte haar medecommissieleden, Ronald, Marion en Gea voor de geweldige week samen. Volgend jaar zal ook Jan Edwin weer van de partij zijn.

De Harry Zijlstra bokaal werd dit jaar uitgereikt aan Alie Attema, een dame die heel veel heeft betekend voor vooral de kantine van TV Ready. Na de prijsuitreiking nam Daan Veldhuis, kampioen in de categorie Herenenkel 2, het woord en bedankte eenieder voor deze prachtige week. Hij beloofde om zeker terug te komen volgend jaar. Ook voorzitter Bert Hartendorp bedankte de commissie met wederom een succesvol toernooi.

 

Het zit erop voor dit jaar, maar volgend jaar staan ze zeker weer op de tenniskalender in week 27. De organisatie hoopt eenieder dan weer te verwelkomen op de mooie banen van het Cleem Heegerpark.

|Doorsturen

BuienradarAgenda