Nieuws

Zoutsloter Kerstmarkt afgelast wegens weersverwachting

HARLINGEN - De organisatie van de Zoutsloter Kerstmarkt heeft na consultatie met Piet Paulusma besloten de 15e editie van de kerstmarkt, zaterdag 8 december, te cancelen.

Voor zaterdag 8 december wordt windkracht west 7 met uitschieters van kracht 8 tot 9 bft verwacht, dit gecombineerd met stevige buien. Voor de organisatie is die combinatie een veiligheidsrisico. “Wij geven voorrang aan de veiligheid van handelaren, inwoners, bezoekers en andere betrokkenen en hebben na goed overleg met weerman Piet Paulusma en het raadplegen van meerdere weersites het besluit genomen om de Zoutsloter Kerstmarkt te cancelen” vertelt een teleurgestelde Karen Brugman van BENG Evenementen.

 

Ze moet concluderen dat er op dit moment qua weer in Harlingen niet veel aan de hand lijkt. “Maar de verantwoordelijkheid ligt bij ons. We hebben het weer niet in de hand; een verstandige beslissing wel”, zegt ze nuchter, maar het doet haar veel. “Meer dan een half jaar zijn wij en velen met ons bezig geweest met de organisatie van de mooiste kerstmarkt in de regio. Het is ontzettend jammer en we verwachten dat het een wijs besluit is” zegt Willard. Beiden hopen op begrip en zien de deelnemers en bezoekers graag op de Zoutsloter Kerstmarkt 2019 – zaterdag 14 december.

|Doorsturen

BuienradarAgenda