Nieuws

Zo creëer je een heerlijke slaapkamer

De slaapkamer is een van de belangrijkste kamers van je huis. Hier rust je niet alleen uit, maar breng je ook nog eens de meeste tijd in door. Vandaar dat je een fijne slaapkamer wilt hebben, zodat je na een lange dag neerploft en bijkomt. In dit artikel lees je hoe je een heerlijke slaapkamer creëert. 

Licht en duisternis

Je wilt genoeg licht hebben in je kamer, dit is bijvoorbeeld handig wanneer je je verkleedt. Overdag gebruik je hier daglicht voor, maar wanneer het al donker is, is het belangrijk om goede verlichting te hebben. Wanneer er in je kamer niet genoeg licht binnenkomt, is het plaatsen van een dakraam een optie. Je dak vervangen is hiervoor niet nodig, een specialist plaatst dit namelijk zo in het huidige dak. Heb je geen slaapkamer op zolder? Plaats dan een groot raam. Wanneer je in bed een serie kijkt, is het handig om een dimbaar licht te hebben voor een meer ontspannen sfeer. Naast verlichting is het ook belangrijk om je kamer donker te krijgen zodra je wilt slapen. Om dit te realiseren heb je goede gordijnen nodig die volledig verduisterend zijn.

Het hotelgevoel

Je hebt het vast wel een keer gehad, zodra je een hotelkamer binnenloopt krijg je een gevoel van luxe en ontspanning. Interieurspecialisten noemen dit het hotelgevoel en proberen dit vaak te creëren. De belangrijkste factor van dit gevoel is het bed, zorg voor een mooi opgemaakt luxe bed dat heerlijk ligt. Probeer daarnaast op de details te letten: zet aan beide kanten van het bed hetzelfde kastje met lampje neer. Creëer daarnaast een sfeervolle uitstraling, door een mooie elegante lamp neer te zetten of een portret op te hangen. Op deze manier creëer jij het hotelgevoel in je eigen slaapkamer.

Zorg voor genoeg ruimte 

Het is heerlijk om de ruimte te hebben in je kamer, maar helaas hebben niet alle huizen een grote slaapkamer. Gelukkig zijn er een aantal opties om je kamer te vergroten of groter te laten lijken. Zit je slaapkamer op zolder of gebruik je de zolder niet echt? Plaats dan een dakkapel, hierdoor krijg je een flink stuk ruimte erbij. Ben je benieuwd naar wat een dakkapel kost? Vraag dan een offerte aan bij een specialist bij jou in de buurt. Wanneer je geen zolder hebt, maar een kleine slaapkamer met een laag plafond, dan is het een mogelijkheid om je kamer groter te laten lijken. Hiervoor neem je een lichte kleur op het plafond en hang je boekenplanken hoog op. Hierdoor lijken het plafond en de muren hoger.

Kies de juiste kleuren

Kleuren hebben veel betrekking op de uitstraling van een kamer en wat voor een gevoel jij erbij krijgt. Zo stimuleren zachte kleuren het in slaap vallen, terwijl felle kleuren je juist weer stimuleren om wakker te worden. Een kleur die je vaak terugziet komen is de kleur groen, deze werkt namelijk rustgevend. Het is dus belangrijk om eerst te bepalen, welke kleuren het beste bij jou passen. Heb je bijvoorbeeld veel moeite met opstaan, ga dan voor een felle kleur om je te stimuleren in de ochtend.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda