Nieuws

Zeerob Thijs de Vries krijgt koninklijke onderscheiding

Thijs de Vries was gisteravond nietsvermoedend aanwezig bij de algemene ledenvergadering van zmvv Zeerobben. Verrassing: vlak voor de pauze was burgemeester Ina Sjerps aanwezig en ze sprak Thijs de Vries toe. In het bijzijn van onder anderen familie mocht Sjerps een koninklijke onderscheiding uitreiken aan De Vries, voor zijn enorme inzet voor de club.

(Foto: Frans Bode)

Matthijs de Vries, een echte Zeerob, is vele jaren actief voor voetbalvereniging Zeerobben. Ooit begonnen als speler en keeper in de lagere seniorenteams. Vervolgens werd hij leider/trainer van een jeugdelftal. Daarna volgden meer functies bij de voetbalvereniging, zoals toegangscontroleur en kaartverkoper, bestuurslid, grensrechter, toezichthouder tijdens de bouw van het nieuwe clubhuis en waar de meesten hem nu van kennen: materiaal- en kledingman, al sinds 1972. Daarnaast houdt hij de oud papier-inzameling op orde en gaan er dankzij Thijs geen plastic statiegeldflesjes verloren.

De Vries is niet weg te denken bij de voetbalclub. Tijdens het seizoen maar ook daarbuiten is hij bijna dagelijks aanwezig op het voetbalcomplex van Zeerobben. Hij maakt dan een rondje langs de velden om alles te inspecteren. Hij is een onmisbare schakel in de organisatie van vrijwilligers bij zmvv Zeerobben. Een warme persoonlijkheid die de mensen binnen de vereniging bindt.

Voor zijn verdiensten, zijn jarenlange belangeloze inzet voor zmvv Zeerobben, is Thijs de Vries onderscheiden als lid in de Orde van Oranje Nassau.

|Doorsturen

BuienradarAgenda