Nieuws

Zaterdag 5 september: Lions Waddenrally 2020

Na twee succesvolle edities in 2018 en 2019 stond Lionsclub Franeker Harlingen dit voorjaar klaar voor de derde editie op zaterdag 14 maart. Alles was geregeld voor een sprankelende start: het Brouwdok was voorzien van vlaggen en de inschrijftafel stond op zijn plek. Corona had zich echter reeds aangekondigd en hoewel de maatregelen nog niet van kracht waren, waren de vooruitzichten zo slecht dat besloten werd de rally af te blazen. Zaterdag 5 september gaat de Lions Waddenrally 2020 alsnog van start.

Evenals vorige jaren is de opbrengst voor een goed doel. Voor fondsenwerving in dit clubjaar zetten de Lions zich in voor Stichting Opkikker. Een stichting die zich inspant om ernstig zieke kinderen en hun ouders een onvergetelijke dag te bezorgen en de kommer even achter zich  te kunnen laten. Aan de rally zullen 51 equipes deelnemen. Inschrijfgeld en de steun van de zeer gewaardeerde sponsors zorgen hopelijk voor een mooie opbrengst.

De start is zaterdag 5 september om 10.30 uur. De deelnemers verzamelen zich echter reeds om half tien bij het Entrepotgebouw op de Willemshaven. Daar kan men - uiteraard met social distance - het wagenpark bewonderen. Het veld bestaat uit oldtimers als een Citroën Acadiane, een Mercedes uit  1958, gebroederlijk naast een Studebaker, tot de hedendaagse E-wagen. Niet alleen rijdt er een Tesla 3 mee; wethouders Schoute en Boon jagen in een elektrische Renault Kangoo op de hoofdprijs. Intussen verblijven de rijders binnen voor een ontbijt, instructies en het routeboek. Wanneer dat alles achter de rug is, bestijgen de coureurs hun stalen ros en rijden ze richting Brouwdok. Ze moeten zich nog even inhouden, want de echte start vindt plaats vóór Brouwdok, waar vanaf 10.30 uur om de minuut gestart wordt.

Na een dag hun weg door de velden gezocht te hebben aan de hand van het routeboek, worden ze rond 16.30 uur weer verwacht op de Willemshaven. Stempelkaart, snelheid en prestaties zijn dan prooi voor de professionals van de wedstrijdleiding, die rond zes uur de uitslag bekendmaakt. Publiek is uiteraard van harte welkom, maar houd u aan de 1,5 meterregel! Meer over de rally op www.lions-waddenrally.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda