Nieuws

Zaterdag 18 maart landelijke opschoondag

Zaterdag 18 maart is de jaarlijkse ‘Landelijke Opschoondag’: om te laten zien dat afval níet op straat thuishoort en dat iedere actie telt.

Door het hele land organiseren mensen opschoonacties om hun straat of buurt schoon te houden. Ook gemeente Harlingen doet mee aan deze actiedag. Wethouder Hendrik Sijtsma: “Leen voor deze actiedag een grijper bij de gemeente en help mee om van Harlingen, Midlum, Winaam en het buitengebied schoner te maken. Samen tegen zwerfafval, zo maken wij onze omgeving weer wat schoner.”

Geef vóór vrijdag 17 maart 2023 aan dat u een grijper wilt lenen. Dat kan bij Adry Attema via a.attema@harlingen.nl. Er zijn 30 grijpers beschikbaar. Voor meer informatie kunt u bellen naar 0517-492289. De gereserveerde grijper kan vrijdag 17 maart tussen 13:00 en 16:00 uur worden opgehaald, op Westerzeedijk 9 in Harlingen.

Opschoonkaart

Wilt u vaker opruimen en net als 35 andere Harlingers een eigen gebiedje schoonhouden? Meld u dan aan en adopteer uw eigen gebied. Het gebied mag zo groot zijn als u zelf wilt. Aanmelden kan op de ‘schoonkaart’. Deze staat op de site van Nederland Schoon (www.nederlandschoon.nl, onder ‘Supporter van Schoon’). De gemeente wil graag weten dat u meedoet; u kunt dat melden via a.attema@harlingen.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda