Nieuws

Wordfeudcompetitie voor Harlingen en Waadhoeke

Maandag 9 november gaat de vierde Wordfeudcompetitie Waadhoeke/Harlingen van start. Wie mee wil doen moet zich vóór 6 november aanmelden. Wereldwijd spelen miljoenen mensen dit spel op hun telefoon of tablet, met vrienden, collega’s of in competitieverband met onbekenden. Maar dat het in het werkgebied van De Skûle Waadhoeke en Harlingen zo zou aanslaan, had organisator Rosa de Weerd niet durven dromen.

Het idee werd geboren tijdens de eerste corona-golf in maart. “De activiteiten die wij voor ouderen organiseren, konden opeens niet meer doorgaan. Samen koffiedrinken of eten, spelletjes doen, knutselen of zomaar een praatje maken, het mocht niet meer. Het Ouderencafé werd gesloten, tot groot verdriet van ons en zeker van de vaste bezoekers. Voor veel ouderen is een bezoekje aan ons café iets om naar uit te kijken, om deel te blijven uitmaken van het sociale leven. We hebben allerlei veilige activiteiten bedacht om toch contact te kunnen houden. En een daarvan is de Wordfeudcompetitie. Behalve dat het een leuk spel is waarbij je je hersens moet laten kraken, heeft dit spel ook een sociaal component. Je kunt namelijk tijdens het spel met elkaar chatten. Zo ben je als deelnemer ‘verbonden’ met je tegenspeler. En als dat iemand is uit jouw stad of dorp, dan geeft dat op voorhand een band”, aldus Rosa de Weerd. 

Het was even puzzelen: want hoe zet je een online-competitie op? Maar dat lukte aardig en de eerste editie, met 38 deelnemers, was meteen al een succes. “De prijzen werden vanwege de corona-maatregelen thuisbezorgd. Dat was leuk, want daardoor kregen de enthousiaste winnaars voor mij een gezicht en klonk meteen de roep om ermee door te gaan. De tweede competitie, met ruim 40 deelnemers, was eveneens succesvol en werd afgesloten met een gezellige prijsuitreiking in de tuin van De Skûle. De derde competitie, met 48 deelnemers, is net afgesloten. Helaas kunnen we niet weer bij elkaar komen om na te praten en de ontstane banden aan te halen. Maar, er komt weer een volgende ronde. Op 9 november gaan we van start met de vierde editie, met de inmiddels ‘vaste club’. En nieuwe spelers zijn van harte welkom.’

Dus wie al puzzelend, in een vriendschappelijke sfeer, de herfst én corona wil trotseren, kan zich aanmelden bij: Rosa de Weerd via rosa.de.weerd@deskule.nl of 06-55019429.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda