Nieuws

Winterreise (Schubert) in Kimswerder Laurentiuskerk

Op zondag 24 februari vindt er in de Laurentiuskerk van Kimswerd een bijzondere uitvoering plaats van Winterreise van Franz Schubert. Winterreise wordt gezongen door de bas-bariton Jasper Schweppe die daarbij begeleid wordt door Riko Fukuda aan de piano. De aanvang van het concert is 15.30 uur.

Winterreise is een cyclus van 24 liederen door Schubert in 1827 getoonzet op gedichten van Wilhelm Müller. Het gaat over een jonge man die wordt afgewezen en die vervolgens op reis gaat. De liederen vertellen het verhaal van zijn reis, over de Wasserflut, der Lindenbaum, Im Dorfe, der stürmischen Morgen, enzovoort. In het laatste lied ontmoet hij de Leierman, de speelman met de draailier, een verpersoonlijking van de dood. Deze prachtige compositie van Schubert werd vorig jaar tot de meest geliefde klassieke compositie van Nederland uitgeroepen (NPO Radio 4 ‘Hart en ziellijst’).

Jasper Schweppe die Winterreise in Kimswerd komt zingen studeerde zang in Zwolle en aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij won in Parijs de eerste prijs in een concours voor zangers. Als bas maakte en maakt hij deel uit van verschillende gerenommeerde koren zoals de Nederlandse Bachvereniging, het Nederlands Kamerkoor, het Groot Omroepkoor en het koor van de Nederlandse Opera. Hij zong als solist onder beroemde dirigenten als Ton Koopman, Franz Brüggen en Peter Dijkstra. Jasper bracht een aantal cd’s uit, waaronder een opname van Winterreise samen met pianiste Riko Fukuda.

Riko Fukuda is een van oorsprong Japanse pianiste die aanvankelijk aan een conservatorium in Japan studeerde, maar die dankzij een beurs van de Nederlandse regering verder mocht studeren in Nederland. Zij deed dat bij Stanley Hoogland aan het Koninklijk Conservatorium en specialiseerde zich in het uitvoeren van werken op de fortepiano en het klavecimbel. Op deze instrumenten bracht zij meerdere solo-cd’s uit. Met Jasper vormt ze een vast duo dat overal in Nederland en daarbuiten optreedt.

Reserveren: www.laurentiuskerkkimswerd.nl of 06-30873617. De toegangsprijs bedraagt € 15 (donateurs € 10), kinderen € 5.

|Doorsturen