Nieuws

Week van de mantelzorg

Van 10 tot en met 15 november organiseert de gemeente Harlingen de Week van de Mantelzorg, met activiteiten voor mantelzorgers. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld naar de dansvoorstelling RAUW, gratis naar het zwembad, een rondleiding en proeverij bij Het Brouwdok krijgen of genieten van een rugmassage.

Uit eerdere onderzoeken is gebleken dat mantelzorgers steeds vaker aangeven zich overbelast te voelen. De gemeente Harlingen vindt het belangrijk dat er aandacht is voor mantelzorgers en organiseert daarom de Week van de Mantelzorg. Zowel jongeren als volwassenen kunnen deelnemen aan de activiteiten op vertoon van een bon uit het ‘bonnenboekje’ (aanmelden kan ook via het bonnenboekje).

Naast de Week van de Mantelzorg organiseert de gemeente meer activiteiten. Iedere september organiseren de gemeente Harlingen en de gemeente Waadhoeke bijvoorbeeld een respijtweekend. Overbelaste mantelzorgers kunnen dan op adem komen en hun ervaringen delen. 

Verder voert de gemeente Harlingen gesprekken met mantelzorgers en organiseert zij iedere tweede dinsdag van de maand een ‘mantelzorgontmoeting’. Ook kunnen mantelzorgers een mantelzorgcompliment à 100 euro aanvragen bij de gemeente Harlingen. In 2019 hebben 125 mantelzorgers een compliment aangevraagd en ontvangen. Criteria voor het compliment: je moet in de gemeente Harlingen wonen, wekelijks 8 uur zorgtaken vervullen, gedurende een periode van minimaal 3 maanden.

|Doorsturen

BuienradarAgenda