Nieuws

Waterscouts over de eindstreep

Afgelopen maand behaalden niet minder dan 17 leden van waterscoutinggroep Caspar di Robles een vaarcertificaat. “Sinds een paar jaar pakken we dat serieuzer op”, vertelt voorzitter Barend Jan Baars. “Bij onze wekelijkse opkomsten staan plezier, avontuur en samen doen voorop, dus dan zitten we puur voor de lol op het water. Daarmee maak je natuurlijk te weinig ‘zeiluren’ om echt goed te leren zeilen. We doen bij Scouting echter graag veel verschillende leuke dingen, en dat willen we ook zo houden. Daarom geven we nu op andere momenten cursussen voor kinderen die toch graag een officieel zeildiploma willen halen. En dat loopt geweldig.”

eilklaar maken van de vletten, afgelopen zomer bij het CWO-kamp op de Friese meren.

De groep hanteert de systematiek van de landelijke Commissie Watersport Opleidingen (CWO), die bijvoorbeeld ook zeilscholen gebruiken om de zeilvaardigheid te beoordelen. Naast alle gebruikelijke zomerkampen werd zo in de laatste week van de zomervakantie ook nog een extra CWO-kamp georganiseerd. “Dan zie je het niveau met sprongen vooruit gaan”, aldus de voorzitter.

Voor CWO I zijn nu geslaagd: Lynn Konijnenberg, Quicy Hoekstra, Manuel de Boer en Bjorn Yarick van Kesteren (junior-zeeverkenners) en Susanne van den Berg en Sarina van Riet (zeeverkenners). Nadat ze nog een laatste keer oefenden op het binnenhalen van drenkelingen kon ook het certificaat CWO II worden uitgereikt aan Douwe Wezemer, Mirthe Wiszmann, Ywan Konijnenberg, Miloeska Treffers, Stephan Groenendijk, Liesanna de Wit, Jessica Pomstra en Sam van Riet. Axel Wiszmann (wilde vaart) slaagde voor CWO III. Bovendien behaalden Emile Nugteren en Bart Voorthuizen hun kwalificatie Motordrijver.

“Nu we met ‘di Adventure’ ook een groter motorschip in de vaart hebben, moet je als groep voldoen aan de regels die de overheid en Scouting Nederland daar aan stellen”, verklaart de voorzitter. “Dus ook op dat vlak geven we onze vrijwilligers graag de kans hun papieren te halen. Voor de volgende cursus Motordrijver staan alweer zes nieuwe namen op de wachtlijst.” Wie geïnteresseerd is om als vrijwilliger actief te worden bij de waterscouts is welkom. Meer daarover op www.caspardirobles.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda