Nieuws

Waddenvereniging gaat verhuizen

HARLINGEN - De Waddenvereniging heeft een pand aan de Noorderhaven gekocht en gaat verhuizen. Het huidige pand aan de Droogstraat, dat de Waddenvereniging huurt, wordt later dit jaar verruild voor het pand op Noorderhaven 60.

Het ‘nieuwe’ rijksmonumentale pand kwam volgens Funda in oktober vorig jaar op de markt, voor € 439.500. In december is het pand gekocht door de Waddenvereniging voor € 422.000. De Waddenvereniging besloot te verhuizen omdat het einde van het huidige huurcontract in zicht was, en omdat kopen nu voordeliger is, vertelt directeur Lutz Jacobi. “We doen altijd wat het goedkoopst voor de leden is.”

De Waddenvereniging had heel lang geleden een pand aan de Voorstraat. “Van de opbrengst van de rente betaalden we de huur”, zegt Jacobi. “Maar de wereld is compleet veranderd, met een negatieve rente.”

Het nieuwe pand is kleiner, maar naar verwachting zal er meer thuisgewerkt worden. “Het is passend en op een passende plek, tussen de wadvaarders”, zegt Jacobi. Naar verwachting gaat de Waddenvereniging rond de zomer verhuizen. “We doen rustig aan, we hebben geen stress.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda