Nieuws

Waarom je voor een uitvaartverzekering moet gaan

Een groot deel van de Nederlanders beschikt inmiddels over een uitvaartverzekering. Ongeveer 70 procent van de inwoners heeft namelijk al zo’n verzekering afgesloten. Toch zijn er dus ook nog veel mensen die nog niet een uitvaartverzekering hebben afgesloten. Dat is niet verstandig, want je wilt je nabestaanden niet achterlaten met een grote rekening voor je uitvaart. 

Wat is een uitvaartverzekering?

Als je een uitvaartverzekering hebt afgesloten dan ben je verzekerd voor de kosten die men krijgt bij begrafenissen en crematies. Hiermee zorg je ervoor dat je nabestaanden dus niet op hoeven te draaien voor de hoge kosten. Als je over een uitvaartverzekering beschikt dan zul je de rest van je leven een afgesproken premie moeten betalen. Bij het moment van overlijden zal er dan een specifiek bedrag uitgekeerd worden door je verzekeraar. Natuurlijk kun je hiervoor ook je spaargeld gebruiken, maar op het moment dat iemand overlijdt worden de spaarrekeningen vaak bevroren en geblokkeerd. 

Is een uitvaartverzekering verplicht in Nederland?

Alhoewel een uitvaartverzekering dus zeker handig is, is het niet verplicht in Nederland. Toch wordt het dus wel aangeraden om zo’n verzekering af te sluiten, waarmee je met name je nabestaanden zult helpen. Het is dus niet verplicht in ons land, maar inmiddels heeft al circa 70 procent van de Nederlanders een uitvaartverzekering afgesloten. Dit hebben ze gedaan zodat de kosten van een uitvaart gedekt worden, maar ook omdat ze dan een aantal wensen kunnen vastleggen. Met behulp van deze wensen kun je de uitvaart precies zo laten uitvoeren als de overledene wilde. 

Hoeveel kost een uitvaartverzekering?

Mocht je nu ook een uitvaartverzekering af willen sluiten dan vraag je je vast af wat je zult moeten betalen voor de verzekering. Dit hangt van een aantal factoren af, bijvoorbeeld van je leeftijd. Ook de dekking zal een invloed hebben op de hoogte van het tarief. Hoe ouder je bent, hoe hoger de premie normaalgesproken wordt. Een uitvaartverzekering vergelijken is hierbij zeker aan te raden, want op deze manier kun je ervoor zorgen dat je zo weinig mogelijk betaalt voor de verzekering. Toch moet je niet alleen naar de premies kijken, je moet de algemene voorwaarden bijvoorbeeld ook goed doorlezen. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda