Nieuws

Voorwaardelijke straf voor klap op tennisclub

LEEUWARDEN/HARLINGEN – Een Harlinger (34) die eind maart in de kantine van tennisclub Ready in Harlingen iemand een klap tegen zijn hoofd gaf, kreeg woensdag van politierechter Chris Beuker een geheel voorwaardelijke werkstraf. De Harlinger moet ook een schadevergoeding betalen.

De man had een dame die achter de bar stond in de kantine van de tennisclub aangesproken. Dat zou hij wel vaker hebben gedaan en dat was niet altijd goed gegaan. De Harlinger staat onder begeleiding van de JP van den Bent Stichting. Met zijn begeleiders zou zijn afgesproken dat hij geen contact meer zou hebben met de desbetreffende mevrouw.

Toen een van de leden van de tennisvereniging hem daarop aansprak, haalde de Harlinger uit. Zelf zei hij dat hij dacht dat de man hem wilde slaan. Het voorval had vergaande gevolgen: de Harlinger kreeg van de tennisbond een schorsing van twee jaar aan de broek. En de tennisclub had hem vriendelijk verzocht om niet opnieuw lid te worden. Van lieverlee is hij maar gaan badmintonnen. Dat gaat hem minder goed af dan tennissen. “Ik dacht ik moet toch iets gaan doen”, zei de verdachte.

Volgens hem is nooit aan zijn begeleiders doorgegeven dat hij geen contact meer met de dame in kwestie mocht hebben. Hij zou het slachtoffer in de supermarkt hebben uitgescholden voor “fantast”. Ook zou hij op het werk van de man een soort schietgebaar hebben gemaakt en “paf” hebben geroepen. Niets van waar, volgens de verdachte. “Ik groette een vriend.

Het slachtoffer had behoorlijk last gehad van de klap. De man had een lichte hersenschudding en hij heeft een tijdlang last gehad van oorsuizen. Ook was zijn bril stuk gegaan. Hij wilde de schade vergoed hebben en hij vroeg 350 euro smartengeld. De rechter wees de volledige schadeclaim - in totaal 819 euro - toe.

Beuker legde een geheel voorwaardelijke werkstraf op van 40 uur, met een proeftijd van drie jaar. “Om aan u duidelijk te maken dat u dit niet weer moet doen.” De voorwaardelijke straf diende als waarschuwing voor de toekomst en moet ervoor zorgen dat de Harlinger niet opnieuw contact zoekt met het slachtoffer en diens familie. Beuker: “Als u ze tegenkomt, loop dan gewoon een blokje om.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda