Nieuws

Visserijdagen niet vergunbaar

Voorlopig geen meerdaagse evenementen in Harlingen

De regering heeft eind vorige week verscherpte coronaregels voor evenementen in laten gaan. Zo mogen er in de periode van 10 juli tot en met 13 augustus alleen nog evenementen plaatsvinden die maximaal 24 uur duren en waarbij het publiek moet zitten. De nieuwe regels moeten de snel stijgende coronabesmettingen een halt toeroepen.

Visserijdagen kunnen niet meer worden vergund 

Met de nieuwe maatregelen van het Rijk is het voor gemeenten onmogelijk om meerdaagse evenementen in de periode tot en met 13 augustus te vergunnen. De Visserijdagen in Harlingen kunnen helaas niet meer de benodigde evenementenvergunning krijgen. Wat er in de periode daarna wel of niet mogelijk is, laat zich nu nog niet voorspellen. Indien er na 13 augustus meer ruimte ontstaat voor evenementen, zal de gemeente dan per geval en in overleg met de aanvrager, politie en handhaving wegen wat wel en niet mogelijk is.  

Burgemeester Ina Sjerps: “Het is erg jammer dat de Visserijdagen dit jaar opnieuw geen, zelfs niet in afgeslankte vorm, doorgang kunnen vinden.”

 

Muziekavonden op de Willemshaven gaan ook niet door

De Stichting Evenementen Grote Bredeplaats wilde tijdens de Visserijdagen muziekavonden organiseren. Ook dit kan niet doorgaan omdat deze avonden gebruik zouden maken van de veiligheidsmaatregelen en afscherming van het hoofdfeest ‘Visserijdagen Harlingen’ op de locatie Willemshaven. Nu het hoofdfeest niet doorgaat kunnen zij daar geen gebruik van maken.   

 

Dit zijn de regels voor evenementen

Op de website van de Rijksoverheid staan de actuele regels voor evenementen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/horeca-en-evenementen/regels-voor-evenementen.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda