Nieuws

Voorlichting Vestdijk vernieuwt in tijden van corona

Rsg Simon Vestdijk kan dit jaar geen leerlingen ontvangen op opendagen, vanwege corona. Maar de school laat het er niet bij zitten: er komt een virtuele ontmoeting en de school maakt gebruik van augmented reality.

Erik Donker (rechts) en collega Pieter van der Mark in augmented reality.

Als de jaarwisseling is geweest en dagen weer beginnen te lengen, beginnen zijn ogen te glimmen: de tijd van opendagen en voorlichting breekt weer aan! Erik Donker, teamleider onderbouw van rsg Simon Vestdijk, geniet altijd met volle teugen van de periode waarin hij in contact is met leerlingen en ouders van groep 8 van het basisonderwijs. “We hebben een school waarin we in een ongedwongen sfeer met moderne middelen werken aan goed onderwijs”, vertelt Donker trots. “En dat lukt ook goed als je kijkt naar de resultaten van onze leerlingen.”

Het doet Donker dan ook pijn dat hij ouders en leerlingen niet op zijn school kan ontvangen. “Wat moet je doen? Een filmpje, of een app? Je moet voorkomen dat het alleen zenden wordt; onze kracht zit in het contact met leerlingen en ouders. We hebben zoveel te laten zien en te ervaren. Onze doemiddagen zijn altijd een groot succes. Het is dan ook balen dat we leerlingen niet kunnen ontvangen.”

Donkers pretoogjes verraden dat hij en zijn team het er niet bij laten zitten. Hier staat een man met een plan. Hij vertelt over de digitale doemiddagen: 10 februari en 2 maart kunnen leerlingen online deelnemen aan proeflessen. Op de avond van 2 maart worden de leerlingen, samen met hun ouders, uitgenodigd voor een online ontmoeting. “We staan met een heel team klaar om online over verschillende onderwerpen met elkaar in gesprek te gaan. Dit gebeurt allemaal op de speciaal daarvoor ingerichte website ontmoetsimonvestdijk.nl.” 

Daarnaast wordt er via de basisscholen een digitale rondleiding voor alle leerlingen in groep 8 verspreid: een papieren folder die met behulp van de nieuwste technieken op het gebied van ‘augmented reality’ tot leven komt, wanneer je het scant met een speciaal daarvoor ontwikkelde app. “Het past goed bij de manier waarop we het oude - papieren boeken en schriften - laten samenwerken met het nieuwe, iedereen maakt gebruik van een laptop”, aldus Donker. “Blended learning, noemen we dat.”

“Zoek je een goede school met een positieve sfeer, kom dan naar Vestdijk in Franeker of Harlingen. Ga je naar de havo? Kom naar de beste havo van Friesland! Heb je een vwo-advies? Ga dan naar dé school in de regio waar je ook echt een vwo-diploma kunt halen”, vervolgt Donker met een brede glimlach. Donker straalt uit: Vestdijk is positiviteit!

|Doorsturen

BuienradarAgenda