Nieuws

Voorleesontbijt op ikc Sint Michaëlschool

Tientallen opa’s en oma’s hebben woensdagochtend voorgelezen tijdens het Nationale Voorleesontbijt op de Sint Michaëlschool in Harlingen. Voor één dag mochten de kinderen in hun pyjama naar school, ging er een knuffel mee en een schaal met lekkere hapjes. 

Door Roosmarijn Andringa

Elk jaar nodigen de leerlingen gastvoorlezers uit om in hun klas verhalen voor te lezen en samen te smullen van de meegebrachte hapjes. Als eerste worden opa’s en oma’s gevraagd. “Mijn vrouw en ik moeten er elk jaar om vechten wie bij de kleinkinderen mag voorlezen”, lacht opa Jaap Jaspers. “We hebben geluk dat we dit jaar allebei mochten. Mijn vrouw leest voor bij mijn kleindochter in groep 2 en ik bij mijn kleinzoon in groep 7.” Maar ook conciërge Kees, uitgedost in een duster en een wilde pruik op zijn hoofd, is uitgenodigd om te komen voorlezen. “Ik mag al tien jaar aanschuiven bij het voorleesontbijt en ik vind het nog altijd prachtig.”

 

De kinderen hebben het deze dagen erg druk met het maken van CITO-toetsen; de voorleesochtend is een welkome afwisseling. “Ontspanning na inspanning is erg belangrijk”, zegt directrice Tineke Geertsma. “Daarnaast willen we op deze manier lezen en voorlezen stimuleren.” Luna uit groep 2 vindt het erg gezellig dat opa Cor komt voorlezen. Opa Cor Alkema: “We maken er gewoon een feestje van.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda