Nieuws

Voordelen van een laadpaal thuis

Als je een elektrische auto koopt of van plan bent om er binnenkort een aan te schaffen is het van belang dat je nadenkt over hoe je deze gaat laden. Je kan er natuurlijk voor kiezen om een elektrische auto te laden aan een openbaar laadpunt. Maar veel Nederlanders geven de voorkeur aan een laadpaal thuis. Een laadpaal thuis biedt namelijk een tal aan voordelen. Wat die voordelen zijn, leest u in dit artikel. 

Niet meer in de rij bij een openbaar laadpunt

Met een eigen laadpaal ben je niet meer afhankelijk van openbare laadlocaties. Dat kan een hoop tijd besparen omdat je dan niet meer naar een openbaar laadpunt hoeft te rijden om daar vervolgens in de rij te staan. Bovendien wordt het steeds drukker bij openbare laadpalen omdat het aantal elektrische auto sneller groeit dan het aantal openbare laadpunten. Het kan dus in de toekomst voorkomen dat er te weinig openbare laadlocaties zijn.

 

Kostenefficiënt

Laden aan een laadpaal thuis is een stuk voordeliger dan laden aan een openbare laadpaal. Met een laadpaal thuis betaal je namelijk slechts het standaardtarief van de energieleverancier. In Nederland ligt dit tussen de 21 en 35 cent per kWh. Wanneer je bij een openbaar laadpunt laad, worden er vaak ook andere kosten in rekening gebracht. Daardoor betaal je bij een openbaar laadpunt al gauw zo’n 30 tot 59 cent per kWh.

 

’s Nachts laden

Het duurt vaak meerdere uren om de accu van een elektrische auto volledig te laden. Het is dus erg efficiënt om de auto ’s nachts te laden. Met een eigen laadpaal heb je de luxe om te laden wanneer dat het beste uitkomt, dus ook ’s nachts. Zo ben je altijd verzekerd van een volle accu.

 

Gratis rijden op groene stroom

Als je zonnepanelen op je dak hebt, kun je deze aansluiten op de laadpaal. Op die manier kun je laden op zonnestroom. Rijden op zonnestroom is ontzettend voordelig, zo voordelig dat het bijna gratis is. Het is dan wel van belang dat je een laadpaal hebt die laden op zonnestroom ondersteund.

 

Vind de juiste laadpaal

Welke laadpaal het meest geschikt is hangt af van hoe je de laadpaal wil gebruiken. Er zijn veel verschillende aanbieders van laadpalen. Denk bijvoorbeeld aan Wallbox, een bedrijf dat als doelstelling heeft om de beste aanbieder in laadpunten te worden. De laden van Wallbox worden gekenmerkt door gebruiksvriendelijkheid, geavanceerde technologie en design. Kosten laadpaal thuis? De kosten van een laadpaal liggen tussen de 300 en 2000 euro, afhankelijk van het type laadpaal. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda