Nieuws

Vervoerplan Rederij Doeksen goedgekeurd door ministerie

HARLINGEN - 

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft onlangs het Vervoerplan 2019 van Rederij Doeksen goedgekeurd. Onderdeel van het Vervoerplan is ook de dienstregeling voor 2019. “Het in de vaart nemen van de nieuwe schepen brengt wijzigingen voor de dienstregeling met zich mee,” vertelt directeur Paul Melles. “Maar het is nu nog niet exact bekend wanneer de nieuwe schepen gaan varen.”

Om dit op te lossen, werkte de Rederij voor het Vervoerplan twee mogelijke scenario’s uit. “Vóór 12 oktober aanstaande informeren wij onze stakeholders over de definitieve dienstregeling voor 2019 en  vanaf 1 november kunnen deze afvaarten geboekt worden.” 

 

Sinds de inwerkingtreding van de waddenconcessies West en Oost in 2014, is Rederij Doeksen verplicht jaarlijks te komen met een Vervoerplan waarin staat hoe invulling wordt gegeven aan de uitvoering van de concessie en de voorwaarden die de concessieverlener daaraan heeft gesteld.

 

In het Vervoerplan wordt ook een aantal nieuwe projecten aangekondigd, die de kwaliteit van de dienstverlening verder gaan verbeteren. Naast de twee nieuwe, milieuvriendelijker schepen, komt er een nieuw bagage-inname systeem en een nieuw fietstransportsysteem.

|Doorsturen

BuienradarAgenda