Nieuws

Verrassing voor Gerard Veltman in ÚS Kunsthús

Afgelopen dinsdag werd Gerard Veltman verrast in ÚS Kunsthús door de ondernemers van de Voorstraat. Na 45 jaar trok Gerard op 15 november jongstleden voor het laatst de deur van zijn speelgoedwinkel aan de Voorstraat achter zich dicht. Hij had maar al te graag een afscheidsfeest voor winkeliers en klanten gehouden, maar door corona was dit onmogelijk.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Om die reden had hij zijn vertrek stilgehouden. De ondernemende buren hadden er natuurlijk lucht van gekregen en wilden hun sympathieke buurman niet zomaar laten gaan. In ÚS Kunsthús houdt buurvrouw Klasien regelmatig bijzondere schilderworkshops. Omdat Gerard haar al enkele malen had laten weten een keer deel te willen nemen, ontstond bij de winkeliers het idee om hem de workshop aan te bieden en daar op toerbeurt afscheid van hem te nemen. 

Gerards partner werd ingeschakeld en kwam dinsdagochtend samen met Gerard naar ÚS Kunsthús. Gerard wist niet wat hem te wachten stond en een halfuur na de start van de workshop, toen Gerard op het punt stond aan zijn eigen schilderij te beginnen, stond de eerste winkelier voor zijn neus om, op anderhalve meter, afscheid te nemen en een cadeautje te overhandigen. Om het kwartier kwam er, volgens een schema, een andere winkelier afscheid nemen van Gerard.

Tussendoor werd er door de ondernemers gezorgd voor een heerlijke lunch, bonbons en voor alle gasten was er een stuk oranjekoek waarop Gerard stond afgebeeld. Ook Gerards moeder kwam even buurten.

Het was een zeer geslaagde dag. Voor Gerard was het een grote verrassing en hij vond het fantastisch om op deze manier toch nog afscheid te kunnen nemen van zijn buurtjes. Met vele cadeaus en twee zelfgemaakte schilderijen gingen Gerard en zijn partner aan het eind van de middag blij en voldaan naar huis. Gerards bezoekjes aan medewinkeliers, zijn betrokkenheid, gezellige praatje, steun en humor zullen ontzettend gemist worden op de Voorstraat. Maar Harlingen komt niet helemaal zonder Gerard te zitten; hij heeft aangekondigd dat hij vaak zal komen buurten.

|Doorsturen

BuienradarAgenda