Nieuws

Veiling voor het goede doel: overnachting in vuurtoren en rondleiding op bark Europa

Het prachtige historische zeilschip de bark Europa komt vandaag voor een aantal weken naar Harlingen. Normaal vaart de Europa rond deze tijd met betalende passagiers in de wateren van Antarctica, maar dit is door corona helaas niet mogelijk. Om het schip in deze moeilijke tijden te helpen is er een veiling opgezet, voor het onderhoud van het schip.

De veiling staat op www.vipio.com/barkeuropa. Bieden kan tot vrijdagavond 8 januari 20.00 uur. De veiling draait om een bijzondere overnachting voor 2 personen in de Vuurtoren van Harlingen, inclusief ontbijt. Daarnaast een privé-rondleiding op het machtige schip, de bark Europa. Overnachting van zaterdag 9 op zondag 10 januari 2021. Inchecken vanaf 15.00, uitchecken uiterlijk 12.00 uur. Tijdstip rondleiding in overleg met bark Europa.

De vuurtoren

De vuurtoren werd in 1998 buiten werking gesteld en biedt na een volledige restauratie nu een comfortabel onderdak voor twee gasten. Bij binnenkomst vind je eerst de badkamer met ronde doucheruimte. Via een gebogen gang krijg je toegang tot de torenkamer waar zich de belangrijkste leefruimte bevindt. Hier vind je een op maat gemaakt bed, een gezellige zithoek en alle faciliteiten die nodig zijn voor een uitgebreid ontbijt. Via de trap klim je naar het lichthuis onder de koperen koepel; hier kun je de omheinde omloop betreden die rondom het lichthuis loopt. Het hoogste uitkijkpunt op 24 meter hoogte geeft een uniek uitzicht op de Waddenzee en de historische binnenstad. De vuurtorenwachter verzorgt ontvangst. ’s Ochtends brengt de bakker een ontbijtmand met heerlijke verse broodjes, uitgebreid beleg en verse jus d’orange.

Bark Europa

De bark Europa is in 1911 gebouwd als lichtschip en werd in de jaren 80 in Nederland omgebouwd tot zeilschip; een driemast bark. De bark Europa heeft vele continenten bezocht wordt daarom ook Ocean Wanderer genoemd. Het schip is met name bekend van zijn jaarlijkse expedities naar Antarctica. De bark Europa brengt voor het eerst in twintig jaar een winter door in Europa in verband met de coronamaatregelen wereldwijd.

|Doorsturen

BuienradarAgenda