Nieuws

Veel belangstelling voor herfstkuier rond Wijnaldumer terpen

Maar liefst vijftig wandelaars liepen zondag, onder begeleiding van de dames van het Archeologisch Steunpunt, rond de terpenrij bij Wijnaldum.

Eerst werd er een kort bezoek gebracht aan de eeuwenoude Andreaskerk van het dorp. Vervolgens ging de route via de nieuwe terpentoer naar de Ried. Deze vaart was in vroegere tijden een brede geul die in verbinding met open water stond. Vanaf deze plek is er een mooi uitzicht over het verhoogde landschap.

Onderweg werd er van alles verteld over de bewoning en opgravingen van de Tjitsmaterp, waar een gouden mantelspeld in 1953 werd gevonden. Op de terugweg werd een bezoek gebracht aan Okkinga State. Deze boerderij deed mee aan de Dutch Food Agri Week. Hier kon de stal worden bekeken. Ook waren er proeverijen en Lyts Ropta verkocht biologisch geteelde groente. Kinderen mochten een ‘fibula-armband’ maken. Mede door het prachtige weer was ook hier veel belangstelling voor. Al met al een geslaagde combinatie van twee verschillende evenementen in Wijnaldum.

|Doorsturen