Nieuws

Van kassenvloer naar parkeerterrein

Gemeente Harlingen is sinds de jaarwisseling druk bezig om van het terrein van de Witte Kas een parkeerterrein te maken. Hierbij wordt ongeveer 75 tot 80 procent van de oude kassenvloer opnieuw gebruikt. 

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Deze vloer is sterk genoeg om opnieuw te worden gebruikt. Ook zat er in de oude kassenvloer een goede waterafvoer. Toen er nog bloemen in de kas werden verbouwd, kon de vloer onder water worden gezet om de bloemen te laten groeien. Aannemer Koninklijke Oosterhof-Holman heeft op drie plekken een regenwaterriool aangebracht en het watersysteem van het voormalige kassencomplex hierop aangesloten. De kassenvloer was bij regen wel glad. Daarom is aannemer Van Gompel nu druk bezig om de oude kassenvloer op te ruwen.

Nadat de vloer is opgeruwd, worden de parkeervakken aangebracht. Ter hoogte van de ‘voormalige winkel’ is aannemer Koninklijke Sjouke Dijkstra in samenwerking met IP-parking bezig om een poortconstructie te maken. Door groenbedrijf Hilarides uit Arum zijn vorige week bomen en vogelvriendelijke struiken geplant tussen de Harlingerstraatweg en het parkeerterrein. Hierdoor ontstaat een groene buffer tussen de weg en het parkeerterrein. De planning is dat de eerste auto’s ongeveer eind april/begin april hier kunnen parkeren.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda