Nieuws

Unieke geïllustreerde elfsteden verjaardagskalender

Het is ieder jaar de spannendste discussie in en buiten Friesland: giet it oan? Eén ding is wel zeker; de kalender van ‘de tocht der tochten’ is in ieder geval gereed.

De Friese elfsteden verjaardagskalender.

Grafisch vormgever en illustrator Willem Heemskerk van Ontwerpburo Willem bedacht en ontwierp ‘de Friese elfsteden verjaardagskalender’. Het idee ontstond eigenlijk al jaren geleden maar kreeg niet direct de juiste vorm. Na de eerste tekening gemaakt te hebben van de Oldehove, viel alles op z’n plek.

Elke stad heeft zo’n iconisch object dat iedereen kent en waar de inwoners trots op zijn. Voor Sneek staat natuurlijk de Waterpoort symbool en in Bolsward staat één van de parels van Friesland; het prachtige stadhuis. In voormalig Hanzestad Stavoren staat het wereldberoemde ‘Vrouwtje van Stavoren’. Willem tekende ze allemaal en zo langzamerhand kwam ‘de Friese elfsteden verjaardagskalender’ tot stand.

De kalender loopt op route van de legendarische ‘tocht der tochten’. Het begint in januari te Leeuwarden, dan februari met Sneek, maart IJlst, en zo verder, en bij Harlingen prijkt een fraaie tekening van de Stenen Man. De pentekeningen zijn uitermate fijn getekend en het drukwerk is van hoge kwaliteit. Dat maakt deze verjaardagskalender tot een creatief, uniek en hoogwaardig product, bijvoorbeeld ideaal als cadeau voor uw relaties.

De Friese Elfsteden Verjaardagskalender is te bestellen in de boekwinkel op www.flevomedia.nl.

Willem Heemskerk aan het werk.

|Doorsturen