Nieuws

Trio Escapada brengt concert vol vuur

Op de vrijdagavond voor Pinksteren bracht Trio Escapada in de Laurentiuskerk te Kimswerd een concert met het thema ‘Vuur’. En dat vuur was er: bij vele stukken die op het programma stonden spatte het ‘vuur’ er af. En dat vooral bij violiste Emma Breedveld die één en al beweging was.

(Foto: Hieke Bijlsma)

Ook voor de ruim 50 bezoekers was het moeilijk om stil te blijven zitten. Het programma dat uit achttien nummers bestond bevatte veel composities waarin vuur een rol speelde. Daarnaast waren er ook rustiger stukken, zoals het prachtige Ave Maria van A. Piazzolla. Van deze bekende Argentijnse componist werden in totaal zes werken gespeeld. Niet zo vreemd gezien de achtergrond van de musici van afgelopen vrijdagavond: violiste Emma Breedveld en pianist Sebastiaan van Delft speelden  jarenlang in het orkest van Carel Kraayenhof, die ook altijd veel (tango)muziek van Piazzolla op het programma heeft staan.

 

Naast muziek van Piazzolla klonken er ook eigen composities. Er was zelfs een wereldpremière: een gloednieuwe compositie van de Hongaarse cellist Bence Huszar van het Trio werd in de Kimswerder kerk ten doop gehouden, hetgeen door het publiek met groot enthousiasme werd ontvangen. Het virtuose spel van het hechte trio werd door de aanwezigen met een langdurig applaus beloond.

 

Het volgende concert te Kimswerd is op vrijdagavond 15 juni. Dan brengen organist Eeuwe Zijlstra en trompettist Jan Vermaning een programma met muziek voornamelijk uit de barok (o.a. Bach, Händel en Walther).

|Doorsturen