Nieuws

Time Warp: Harlingen van toen naar nu

Het Hannemahuis heeft woensdagavond 9 mei een primeur met de ‘Time Warp Harlingen’. Op die avond vloeien beelden van het Harlinger verleden over in het heden. De presentatie is in de Gehoorzaal van het Hannemahuis.

Gemeentemuseum het Hannemahuis heeft een prachtige collectie oude foto’s van Harlingen. Door het monteren van uitsnedes van oude foto’s in nieuwe foto’s, ontstaat er een verrassend nieuw beeld. Een moeilijk en tijdrovend werk, maar de ware kunstwerken die Paul Engel maakte, zijn de moeite van het bekijken waard.

 

‘Time warp’ betekent vervorming van de tijd. Met de bewerkte oude foto’s van straten en gebouwen maakte Paul Engel een Harlinger tijdsvervorming, waarin verleden en heden vloeiend in elkaar overlopen. Het is verbazingwekkend om te zien hoeveel het straatbeeld in Harlingen in de afgelopen 150 jaar veranderd is.

 

Plaats: Gehoorzaal in het Hannemahuis, zijingang Sint Christoffelsteeg. Aanvang: 20.00 uur. Toegang: € 5 per persoon, inclusief koffie/thee. Zaal open 19.45 uur. Reserveren:  0517-413658 of museum@harlingen.nl.

|Doorsturen