Nieuws

Tiende editie Casper de Robles zeezwemtocht

Een sportief hoogtepunt. Zo mag je de Casper de Robles zeezwemtocht  van vijf kilometer wel noemen. Zondag 15 juli wordt de zeezwemtocht voor de tiende keer gehouden. Om 10.30 uur starten de zwemmers nabij ‘De Hâlsban’, waarna ze naar Harlingen zwemmen.

Door Ubbo Posthuma

Vlnr Gerrit van der Ploeg, Raimond de Lange en Jelle Haan. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Initiatiefnemer van de eerste Caspar de Robles zeezwemtocht op 9 augustus 2008 was Jelle Haan, bijgestaan door Gerrit van der Ploeg, lid van zwemclub De Vikings. Als eerste eindigde toen Marco Brouwer, op de voet gevolgd door Sander Jilderts. Vorig jaar gaven Gerrit en Jelle te kennen dat ze willen stoppen, en Raimond de Lange en Frank Petersen zouden de honneurs waar nemen. Echter door persoonlijke omstandigheden kon Frank Petersen niet meedoen. Gerrit en Jelle zullen daarom Raimond de Lange dit jaar ondersteunen.

 

De Casper de Robles zeezwemtocht is uitgegroeid tot een evenement dat bij veel zwemmers op de agenda staat. Ze komen uit het hele land, zoals Santpoort, Rotterdam, Vlieland, Haarlem, Heerhugowaard, Leeuwarden, Texel en Harlingen.

 

Veel Harlinger zwemmers deden ooit mee of doen nog steeds mee. Onder anderen Jelle Haan 9x, Martin Treub 8x, Willem de Graaf 5x, Reinier Ingwersen 4x, Jan Waling Huisman 4x, Albert van der Ven 4x, Rinie Brandsma 1x, Jan Kooistra 1x, Edwin Kooren 1x, Gerrit van der Ploeg 1x. Ook de dames laten zich niet onbetuigd, zoals Attie Nauta 4x, Janneke Buikhuizen 3x, Marjon Douma 2x, Frederika Huizinga 1x en Josée Gillissen 1x.

 

De start is nabij ‘De Hâlsban’ (de loopbrug over de N31) en de zwemtocht eindigt na vijf kilometer op het strand bij strandpaviljoen ’t Zilt. Er wordt altijd voor een goed doel gezwommen, zoals de KNRM, het Prinses Beatrix Spierfonds, de Hartstichting en dit jaar voor KWF Kankerbestrijding.

 

De inschrijving is vanaf 8.45 tot 9.45 uur in de brandweerkazerne aan de Westerzeedijk. Deelname is alleen mogelijk voor ervaren open water-zwemmers (van recreant tot wedstrijdsporter). Minimumleeftijd voor deelname is 15 jaar en er kunnen maximaal 60 zwemmers meedoen. Het inschrijfgeld is een vrijwillige bijdrage en kan op de donatiesite van de ‘KWF Kankerbestrijding’ worden gestort: acties.kwf.nl/casperderobleszeezwemtocht2018 (restitutie is niet mogelijk). Om 10.00 uur worden de wedstrijdzwemmers per bus vervoerd naar het startpunt en om 10.30 uur gaan de zwemmers van start. 

|Doorsturen