Nieuws

The Passion 2023 vanuit Harlingen met publiek

De dertiende editie van het KRO-NCRV-programma The Passion vindt 6 april, op Witte Donderdag, plaats in Harlingen. Vanmorgen was het iconische witte kruis te zien op de Dokkade. Het grootste muzikale paasevenement van Nederland verwelkomt in 2023 weer publiek. De cast wordt begin volgend jaar bekendgemaakt.

(Foto: Jan Willem de Venster)

Na eerdere edities zonder publiek, verwelkomt KRO-NCRV samen met de gemeente Harlingen weer publiek bij The Passion in 2023. Burgemeester Ina Sjerps kijkt uit naar de komst van het muzikale paasevenement in de Friese stad: “Harlingen is trots dat The Passion 2023 vanuit onze mooie havenstad aan de Waddenzee wordt uitgezonden. Harlingen is dé zeehavenstad van Friesland met een monumentale binnenstad en een zeer rijke cultuurhistorie. Een evenement als The Passion past wat ons betreft bij uitstek in een culturele stad aan zee. We laten Nederland dan ook graag kennismaken met de veelzijdigheid van onze gemeente en inwoners. Wij heten The Passion én alle kijkers vanuit de rest van Nederland van harte welkom!”

The Passion 2023 wordt geproduceerd door Mediawater en KRO-NCRV, in samenwerking met Protestantse Kerk in Nederland, Kansfonds, Bartiméus Fonds en Gemeente Harlingen.

The Passion 2023 wordt vanuit Harlingen uitgezonden op Witte Donderdag 6 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

|Doorsturen

BuienradarAgenda