Nieuws

Team ikc Prins Johan Friso winnaar Bright Ideas

De ‘Groene kraan’, een idee van een team van ikc Prins Johan Friso, heeft een prijs gewonnen van de Generation Discover Bright Ideas Challenge 2019/2020. De jury koos ‘Team Green’ uit groep 8 als prijswinnaar in de categorie ‘Anders wonen’.

De Challenge is een landelijk project waar heel veel scholen aan meedoen. Kinderen worden uitgedaagd mee te denken over anders produceren, anders wonen en anders verplaatsen. Alles in het kader van duurzaamheid en een beter milieu. Het project is een jaarlijks terugkerend onderdeel in het lesaanbod van groep 8.

Dit jaar viel de groene kraan op bij de jury - een kraan die dubbelt als energie-opwekker - en is daarom geselecteerd als een van de beste ideeën. De winst betekent dat het idee een speciale vermelding krijgt op de website van de challenge en diverse mooie prijzen. De kinderen werden door Buddy Vedder in een speciaal voor de gelegenheid gemaakt filmpje gefeliciteerd en bedankt voor de inzending. Ze ontvangen allemaal een mooie Bright Ideas-trofee. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda