Nieuws

Tante neemt het op voor gepest nichtje: “Een goed idee, alleen was de uitvoering slecht”

LEEUWARDEN – Het gebeurde regelmatig dat haar 10-jarige nichtje huilend bij haar thuis kwam als ze weer eens op school was gepest, verklaarde een 32-jarige inwoonster van Harlingen op de zitting van de politierechter. Daar zat ze dinsdag omdat ze het meisje zou hebben mishandeld dat haar nichtje aan het huilen zou hebben gebracht.

Het was vaker voorgevallen dat het nichtje huilend en in paniek bij haar was gekomen, vertelde de Harlingse. De vrouw woont vlakbij de school. Toen het meisje op 14 april vorig jaar weer eens ontroostbaar en, volgens de Harlingse, bebloed bij haar in de armen viel, was de maat vol. De vrouw toog naar het schoolplein om het andere meisje toe te spreken. Ze werd naar eigen zeggen door het meisje “onthaald met disrespect”.

Ze zou het meisje een duw hebben gegeven, waardoor het kind ten val was gekomen. Volgens het meisje was er veel meer gebeurd: de Harlingse zou haar bij de keel hebben gegrepen, haar hebben opgetild en op de grond hebben gegooid. Het meisje kreeg steun van twee getuigen, die vrijwel hetzelfde hadden verklaard. Volgens de Harlingse waren de getuigen goede bekenden van het meisje.

De vrouw zou na het voorval via Facebook zijn bedreigd. Pogingen om daarvan aangifte te doen zouden door de politie in Harlingen niet zijn opgepakt. Dat ze wilde opkomen voor haar nichtje was prijzenswaardig, vond officier van justitie Rein Meinderts. “Het was een goed idee, alleen was de uitvoering slecht.” De officier eiste een voorwaardelijke boete van 500 euro, met een proeftijd van twee jaar.

“Het is gewoon een waarschuwing. U bent over de schreef gegaan en het moet niet weer”, verduidelijkte de officier. Meinderts hield er bij de eis rekening mee dat er een vervelende situatie aan het incident was voorafgegaan. Rechter Mathieu van Linde nam de eis over. Hij achtte bewezen dat de Harlingse het meisje bij de keel had gepakt, tegen het hoofd had geslagen en omver had geduwd. Het optillen bij de keel kon naar het oordeel van de rechter niet worden bewezen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda